Piata turismului din Romania va incheia anul foarte bine - Litoralul tot mai vizitat

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 20:31
2141 citiri
Piata turismului din Romania va incheia anul foarte bine - Litoralul tot mai vizitat
Foto:infoo.ro

Piata turismului din Romania va incheia in crestere anul 2012, intrucat sezonul pe litoral s-a incheiat cu cifre foarte bune, ceea ce aduce optimism si in ceea ce priveste sezonul de iarna, a declarat, marti, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Corina Martin.

"Pentru Romania, ne asteptam la cifre in crestere, pentru ca sezonul pe litoral s-a incheiat cu cifre foarte bune, cu o imagine foarte buna, si asta ne face sa fim optimisti si pentru sezonul de iarna. De altfel, romanii incep sa ia in calcul mai mult decat in ultimii trei ani o vacanta in plus, de ce nu si o vacanta de iarna? Vom continua sa promovam programul ANAT 'Vacanta in tara mea' si sa incurajam vacantele in destinatiile externe foarte aproape de noi, cum ar fi Bulgaria", a spus Martin, cu prilejul unui eveniment de promovare a destinatiilor turistice ale Bulgariei, organizat la Bucuresti.

Daca pana in iulie 2012 in jur de 420.000 de romani si-au petrecut vacantele in Bulgaria - conform afirmatiilor secretarului de stat in Ministerul bulgar al Economiei, Energiei si Turismului, Ivo Marinov - in ceea ce priveste sezonul rece Corina Martin afirma ca romanii vor prefera Romania ca destinatie turistica.

"In sezonul rece, Bulgaria nu va avea mai multi turisti romani. Romania va avea mai multi turisti romani in sezonul rece. Se stie din calculele ANAT ca trei romani petrec vacantele in Romania fata de un roman care pleaca in strainatate. Ne dorim sa mearga si in Bulgaria, pentru ca vecinii nostri se promoveaza foarte bine si, fara indoiala, romanii au descoperit Bulgaria ca o destinatie pentru toate cele patru anotimpuri", a spus ea.

Corina Martin a adaugat ca agentii de turism din Romania doresc sa dezvolte si outgoing-ul, respectiv plecarile romanilor in strainatate, dar si in Romania, precum si atragerea mai multor turisti straini in tara.

"Parteneriatul cu Bulgaria poate sa aduca interes pentru zona Transilvaniei, Sinaia, Bran-Moeciu, Brasov si Rasnov. Acestea sunt destinatiile despre care am discutat si, de altfel, va urma o actiune de promovare comuna a destinatiilor romanesti si a celor bulgare in ambele tari", a precizat aceasta.

Oficiul de Turism al Bulgariei si ANAT au organizat, marti, un eveniment international, care se inscrie in suita activitatilor desfasurate de cele doua organizatii pentru cresterea circulatiei turistice intre cele doua tari.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#crestere turisti Romania, #piata turism Romania crestere, #numar turisti Romania 2012 , #litoral