Maramuresul va fi promovat printr-un concept inovator - 4D Imersive Interactiv Sound (Video)

Marti, 09 Mai 2017, ora 22:18
3978 citiri
Maramuresul va fi promovat printr-un concept inovator - 4D Imersive Interactiv Sound (Video)
Foto: Facebook/The Deep Sound of Maramures

Sunetele stravechi ale Maramuresului, gasite de un antropolog si reinventate cu tehnicile acustice actuale, vor fi baza unui proiect de promovare a acestei regiuni.

Proiectul The Deep Sound of Maramures, initiat de antropologul experimentalist Peter Gate, prezinta in premiera in Romania conceptul 4D Imersive Interactiv Sound, dezvoltat in colaborare cu arhitectul taiwanez Jia-Rey Chang.

"Eu trebuie sa deschid simbolurile care mi s-au parut la indemana. Astazi se ia un simbol de pe o imagine de pe strada, de pe o retea de socializare, de oriunde, sa analizez. (...) Eu folosesc mijloace tehnologice, dar tehnologia folosita incorect conduce la inapoiere a creativitatii si a mijloacelor de exprimare.

Tehnologia e un lucru bun, daca stii sa o folosesti, daca ai controlul. (...) Trebuie gasit echilibrul intre tot ceea ce inseamna traditie si ce inseamna eternitate. (...) Pornind din Maramures, dorim sa promovam si Romania intr-o alta forma", a spus Peter Gate, intr-o conferinta de prezentare a proiectului amintit.

El a aratat ca viziunea se axeaza pe un tip de abordare muzicala straina Romaniei, varianta initiala a softului care va fi folosit pentru spectacolul de la Bucuresti fiind lansata inca de anul trecut, la Amsterdam Fashion Week, in cadrul unui performance pentru care Jia-Ray Chang a colaborat cu designerul David Laport.

"Nu e un proiect muzical de remixare, este un proiect muzical care reprezinta Romania, cu muzica veche, intr-o alta forma. Am adunat sunetele din zona Maramuresului si am remixat si schimbat tehnologic", a completat Gate.

Intr-o discutie pe marginea "culturii experimentale", initiatorii proiectului au aratat ca ritualurile si simbolurile sunt uitate de actuala generatie.

Proiectul, care integreaza in structuri artistice contemporane cercetari antropologice din aria acustica traditionala si care intalneste viziunea estetica a lui Jia-Rey (Gary) Chang, doctor in arhitectura interactiva, pasionat de design, va oferi publicului interesat un film documentar, proiecte de antropologie, de cercetare sociala si antropologica.

Arhitectul taiwanez Jia-Ray Chang, expert in arhitectura parametrica interactiva si in codificare creativa, design, realitate virtuala sau augumentata, a facut cu aceasta ocazie o prezentare video a conceptului, vorbind despre instalatia care genereaza un spatiu 4D imersiv interactiv, urmarind sunetele stravechi ale Maramuresului, restructurate electronic de antropologul Peter Gate.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Deep Sound of Maramures, #promovare Maramures , #Maramures