10 obiective turistice mult prea bine cotate (Galerie foto)

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 07:59
13900 citiri
10 obiective turistice mult prea bine cotate (Galerie foto)
Foto: Ravindra Gandhi / flickr

Ori de cate ori calatorim intr-o tara straina, incercam sa aflam din timp care sunt obiectivele turistice pe care nu ar trebui sa le ratam. Fiecare locatie are cel putin un astfel de simbol, despre care aflam la momentul potrivit daca a meritat sau nu efortul de a ajunge pana la el.

Business Insider a realizat un clasament ceva mai neobisnuit al acestor obiective turistice care, in ciuda tuturor zvonurilor, nu sunt chiar atat de spectaculoase pe cat se spune sau pur si simplu sunt nedrept de bine cotate, comparativ cu altele.

Stonehenge, Anglia

Despre Stonehenge se spune ca ar fi un loc mistic si magic, multi dintre turisti dorindu-si cu ardoare sa ajunga acolo. Cu toate astea, trebuie sa stii ca accesul in imediata apropiere a pietrelor nu este permis, asa ca le vei vedea doar de la departare.

Daca vrei totusi sa ajungi in acest loc, ia in calcul si vizitarea oraselului Avebury, situat la 40km de Stonehenge si construit in interiorul unui cerc de piatra.

Blarney Stone, Irlanda

Toti cei care ajung la Blarney Stone, in Irlanda, saruta pietrele intrucat se crede ca doar asa vei avea darul oratoriei. Ia in calcul, insa, si celelalte legende care spun ca noaptea localnicii folosesc acest loc pe post de baie.

De altfel, daca ne gandim la cati oameni saruta aceste pietre, nici posibilitatea contractarii unei boli transmisibile nu este exclusa. Opteaza, in schimb, pentru o calatorie pana la Castelul Blarney, un obiectiv turistic care merita, intr-adevar, vizitat.

Piramidele de la Giza Necropolis, Egipt

Chiar daca ideea de a vizita piramidele este una destul de atractiva, tine cont ca astazi nu mai poti urca pe partile lor laterale, iar acestea se afla in mijlocul numeroaselor lanturi de restaurante fast food. Un cadru destul de ciudat fata de ceea ce credeai tu, nu-i asa?

Piramidele de la Dahshur sunt mult mai putin aglomerate, asa ca alege aceasta varianta.

Turnul din Pisa, Italia

Daca esti in vacanta la Roma, poate ar fi mai bine sa te gandesti de doua ori inainte de a bate drumul pana la turnul inclinat. In afara de pozele aferente, nu prea mai ai ce face in oras. Singura alternativa ar fi, poate, Duomo di Pisa, o catedrala plina de opere de arta.

Ceasul astronomic din Praga, Cehia

Da, acest mecanism este cel mai vechi ceas astronomic functional din lume. Tine minte, insa, ca spectacolul se da din ora in ora, la fix, asa ca nu pierde 50 de minute in jur doar pentru asta, ci organizeaza-ti timpul bine.

Daca esti un fan al ceasurilor si al antichitatilor, te-ar incanta mai mult muzeul d'Orsay din Paris.

Times Square, New York, Statele Unite ale Americii

Localnicii ocolesc de fiecare data aceasta zona tocmai pentru a evita aglomeratia din trafic, sutele de reclame stralucitoare, forfota si turistii opriti in mijlocul trotuarului doar pentru a-si consulta harta.

In schimb, pe Fifth Avenue, vei gasi Museum Mile, care cuprinde o serie de muzee care mai de care mai interesante.

Hollywood Walk of Fame, California

In afara de a citi numele celebritatilor gravate pe trotuar, nu vei avea ce sa faci aici. O idee ar fi sa vizitezi muzeul figurilor de ceara Madame Tussauds din Hollywood, acolo unde vei putea sa faci poze cu vedetele tale preferate.

Manneken Pis, Bruxelles, Belgia

In capitala Belgiei, pe stradutele inguste ale orasului vechi se afla o statuie pe care multi o gasesc amuzanta. Uneori, baietelul care isi face nevoile este imbracat in portul traditional al tarii care isi sarbatoreste atunci ziua nationala. Cu toate astea, impactul nu este atat de mare pe cat te-ai fi asteptat.

In schimb, te poti bucura in voie de frumusetea cladirilor si a Pietei Mari din Bruxelles.

Ecuator, Ecuador

Despre parcul Ciudad Mitad del Mondo se spune ca ar reprezenta centrul Pamantului. Masuratorile reale indica, insa, ca adevaratul ecuator se afla la cateva sute de kilometri distanta, intr-o zona inaccesibila.

Mica Sirena, Danemarca

Statuia inspirata din basmele lui Hans Christian Andersen se afla in Copenhaga, insa reprezinta doar o copie. Cea reala se afla intr-un loc necunoscut, o strategie inspirata daca ne gandim la faptul ca Mica Sirena a fost vandalizata de foarte multe ori pana acum.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#atractii turistice supraevaluate, #destinatii nepotrivite vacanta, #atractii turistice aglomeratie , #obiective turistice