Cetatea Poenari a fost redeschisa. Poate fi vizitata doar de doua ori pe zi, iar turistii sunt insotiti de jandarmi

Marti, 31 Iulie 2018, ora 10:37
10824 citiri
Cetatea Poenari a fost redeschisa. Poate fi vizitata doar de doua ori pe zi, iar turistii sunt insotiti de jandarmi
Foto: Arhiva Ziare.com

Cetatea Poenari a fost redeschisa, luni, dupa mai multa vreme in care a fost inchisa in urma unui incendiu de vegetatie si mentinuta asa din cauza pericolului ursilor din apropiere.

Masura inchiderii a afectat grav bugetul Consiliului Judetean Arges, pentru ca turistii nu au mai putut sa o viziteze. Acum, cetatea a fost redeschisa, dar turistii pot merge doar in grupuri de doua ori pe zi si insotiti de jandarmi pentru a-i proteja de ursi, informeaza Adevarul.

"Anul acesta au avut loc doua evenimente care au dus la restrictionarea accesului, pe de o parte incendiul de vegetatie, iar, ulterior, o problema legata de apartitia in proximitatea Cetatii Poenari, a unor exemplare de urs. S-au facut toate demersurile pentru rezolvarea acestei probleme intr-un timp cat mai scurt.

Iata, am reusit in urma unei sedinte comune, sa stabilim redeschiderea, reluarea accesului la cetate, conditionat: de doua ori pe zi, la ora 10 si la ora 15, sa se formeze grupuri, in mod organizat, iar aceste grupuri sa fie insotite de angajatii Inspectoatului Judetean de Jandarmi", a explicat Cornel Popescu, directorul Muzeului Judetan Arges, institutie de care apartine Cetatea Poenari.

Autoritatile spun ca pentru moment este singura solutie prin care turistii o pot vizita.

"Imaginati-va ca eu sunt constantean, am platit sa vin aici, iar unul dintre obiectivele turistice este cetatea Poenari, iar cand ajung la cetate constat ca nu se poate. Va rog sa intelegeti ca restrictionarea pe anumite perioade, de doua ori pe zi, o facem cu mare suparare. Efectiv am luat o decizie care sa permita, chiar restrictionat, aceesul la cetate. Repet, nu tine de noi, de Consiliul Judetean sau de Muzeul Judetean", a declarat presedintele CJ Arges, Dan Manu.

Accesul normal in cetate se va face abia dupa relocarea ursilor din zona.

"Sunt doua ordine de ministru, un ordin este legat de relocarea ursoaicei cu cei doi pui si un altul este cel ordin de recoltare a unui mascul. Aceste odine inca nu s-au finalizat, motiv pentru care am luat aceastpa decizie", a explicat presedintele CJ Arges, Dan Manu.

Vicepresedintele CJ Arges se plange de situatie si da vina pe o decizie a guvernului tehnocrat.

"O genialitate de ministru tehnocrat a emis niste ordine, la un moment dat, cu privire la protectia mai importanta a ursilor decat a cetatenilor... In ideea noastra, cetateanul trebuie sa fie mai intai protejat", a spus Ion Minzina, vicepresedinte CJ Arges.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Cetatea Poenari redeschisa, #turisti jandarmi Cetatea Poenari , #obiective turistice