Obiective turistice care nu trebuie ratate in 2012

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 07:55
4765 citiri
Obiective turistice care nu trebuie ratate in 2012
Foto: squidoo

Locurile care merita vizitate sunt foarte multe, insa la fel si doritorii (chiar daca numarul lor a mai scazut in perioada de criza economica), de unde si abundenta de recomandari in aceasta privinta. Din fericire, si destinatiile sunt nu doar deosebite, dar si diferite, pentru toate gusturile.

Potrivit Squidoo, iata o serie de obiective turistice din intreaga lume, care nu trebuie ratate, cele mai multe impresionand prin maretie. "Fara sa fi vazut Capela Sixtina, nu este posibil sa-ti formezi o idee despre ce este capabil sa realizeze omul", spunea celebrul poet german Goethe despre cunoscuta capela, inclusa in aceasta lista.

1. National Mall si parcurile memoriale din Washington, D.C.

Infiintat in 1965, acest parc din centrul Washingtonului primeste aproximativ 24 de milioane de vizitatori in fiecare an, oferind acestora posibilitatea de a comemora fostii presedinti ai Statelor Unite, de a onora sacrificiile veteranilor de razboi si de a celebra lupta Americii pentru egalitate si libertate.

2. Cascada Niagara, New York si Canada

Aceasta cascada, formata din trei caderi de apa situate la granita dintre New York si Canada, se numara printre cele mai cunoscute din lume. Spectacolul e unul complet si merita vazut macar o data in viata.

3. Parcul national Great Smoky Mountains, Tennessee

Diversitatea plantelor si a animalelor, precum si panorama care include muntii Great Smoky, din lantul Apalasilor, fac ca acest parc national sa fie cel mai vizitat din Statele Unite ale Americii. Peste 1.280 de kilometri de drumuri bine intretinute sunt la dispozitia calatorilor in aceasta zona.

4. Parcul acvatic SeaWorld, Florida

Aici turistii pot admira numeroase vietati marine, de la cea mai mica stea de mare pana la delfini, pinguini si chiar rechini.

5. Grand Place, Belgia

Aceasta piata este punctul central al orasului Bruxelles, fiind cea mai importanta destinatie turistica de aici. Iar faptul ca zona a fost centrul economic al orasului timp de multe secole si-a lasat amprenta in special asupra arhitecturii. A fost locul in care se tineau targuri, se anuntau ordine sau chiar aveau loc executii publice.

6. Palatul Amalienborg, Danemarca

Acesta include de fapt patru palate, situate in Copenhaga, si este unul dintre cele mai importante obiective turistice legate de regalitatea europeana. Complexul cuprinde resedinta oficiala a familiei regale daneze, iar curtea interioara principala, din centru, este deschisa publicului, fiind unul dintre cele mai populare locuri din oras pentru vizitatori. In plus, acestora le este permis accesul in zone ale palatului care nu sunt folosite zilnic.

7. Sagrada Familia, Spania

Situata in orasul Barcelona, aceasta biserica uriasa a fost proiectata de renumitul arhitect Antonio Gaudi si provoaca adesea o reactie puternica, majoritatea vizitatorilor fiind de-a dreptul uluiti. Atrage peste 2 milioane de vizitatori in fiecare an, fiind cea mai populara destinatie turistica din Spania.

8. Castelul Neuschwanstein, Germania

Construit in timpul lui Ludovic al II-lea al Bavariei, acest castel este vizitat de circa 1,3 milioane de oameni in fiecare an (peste 60 de milioane l-au vazut de cand a fost deschis publicului).

9. Turnul din Pisa, Italia

Acest turn celebru este inclinat circa 4 grade spre sud. Poate parea putin, insa, la o inaltime de 56 de metri, inclinatia face ca varful sa fie la aproape patru metri departare de punctul in care trebuia sa se afle daca ar fi stat drept. Turnul a inceput sa se incline inca din timpul constructiei si este uimitor cum de a supravietuit pana acum, din 1173.

10. Capela Sixtina, Vatican

Aceasta capela a palatului papal de la Vatican include picturi ale celor mai mari artisti ai Renasterii, de la Michelangelo pana la Sandro Botticelli sau Pietro Perugino.

11. Muzeul Luvru, Franta

Este cel mai mare muzeu de istorie si arta din Franta si cel mai vizitat din lume (a avut 8,5 milioane de vizitatori numai in 2008, dupa unele statistici). Gazduieste numeroase opere de arta, una dintre cele mai faimoase fiind Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#obiective turistice populare, #obiective turistice Europa, #destinatii turistice SUA , #obiective turistice