Topul celor mai pitoresti sate din Europa (Galerie foto)

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 07:37
17700 citiri
Topul celor mai pitoresti sate din Europa (Galerie foto)

Incepand din Alpi si pana la Marea Mediterana, in Europa vei intalni niste sate asupra carora timpul pare ca nu si-a pus amprenta. Sunt niste locuri a caror frumusete o vei aprecia daca te deplasezi incet si le acorzi indeajuns timp sa se desfasoare in fata ta in toata maretia.

Mii de calatori au cutreierat Europa in cautarea satelor desprinse parca din cartile postale sau a catunelor izolate. Travel+Leisure a adunat parerile acestora si pe baza lor a intocmit un top numai bun sa-ti sugereze urmatoarea destinatie de vacanta.

Tellaro, Italia

O serie de drumuri serpuitoare si un port minuscul au aparat Tellaro de valul de turisti care a inghitit alte orase de pe litoralul liguric, precum Vernazza si Portofino.

O multime de case viu colorate urca vertiginos pe stancile abrupte din Tellaro, care ocupa capatul cel mai estic al Golfo dei Poeti. Acest nume i-a fost dat de poeti si scriitori precum Lord Byron sau D.H. Lawrence, care au cautat inspiratie in raiul mediteranean.

Bibury, Marea Britanie

Regiunea deluroasa Cotswold este catalogata drept o "zona de o frumusete naturala remarcabila". Se afla in sud-vestul Angliei, iar Bibury este unul dintre cele mai frumoase sate de aici. Vei vedea cum livezile verzi se continua cu casute de piatra vechi, cu acoperisuri in panta.

Raul Coln, care traverseaza satul, este plin de pastravi, insa zona cea mai interesanta este Arlington Row, o straduta cu casute de culoarea sepiei construite in secolul XVII pentru a-i gazdui pe tesatorii din Arlington Mill.

Hallstatt, Austria

Orasul de poveste Hallstatt, din partea centrala a Austriei, se afla pe malul lacului Hallstatter.

Este impresionanta asezarea sa intre un lac neatins de poluare si un munte care se ridica de la marginea apei. O mina de sare de acum cateva mii de ani a adus prosperitate acestei asezari, fapt ce se reflecta si in cladirile patrate acoperite cu iedera.

Folegandros, Grecia

Strazile din Santorini au multi admiratori, insa in Folegandros, o insula invecinatata din Ciclade, vei gasi o arhitectura similara - strazi pavate cu ardezie, cladiri varuite in alb si decorate cu flori colorate si o biserica ortodoxa cu un dom de un albastru luminos - toate acestea, fara sa fii inconjurat de o multime de turisti.

Daca vrei sa inoti intr-o zona izolata, poti face o escala in Katergo, o fasie de plaja cu ape albastre si de culoarea smaraldului.

Colmar, Franta

Influentele franceze si germane se amesteca in acest sat bine conservat din Alsacia, unde brutariile locale vand atat croissant, cat si kugelhopf, iar printre specialitatile restaurantelor se numara foie-gras si sauerkraut.

Aici poti admira o multime de stiluri arhitecturale, de la gotic pana la neobaroc.

Reine, Norvegia

Reine este un satuc de pescari din arhipelagul Lofoten, o zona din frumoasa salbaticie nordica, unde golfurile azurii pun in valoare fiordurile si muntii.

Multe dintre colibele pescarilor, de un rosu aprins, au fost transformate in casute confortabile pentru vizitatori. Acestea au acces direct la Marea Norvegiei. Printre alte lucruri de care te vei bucura in Reine se numara si aurora boreala.

Telc, Republica Ceha

Locuitorii din Telc, un orasel din sudul Moraviei, aveau la un moment dat un spirit atat de competitiv in ceea ce priveste frumusetea caselor - lucru care este vizibil in prezent atunci cand privesti piata principala - incat fiecare cladire este mai frumoasa decat precedenta.

Fatadele construite in stil baroc si renascentist au acoperisuri triunghiulare si culori pastel. In aceste cladiri se afla acum magazine mici si cafenele. Vei vedea aici si un castel impunator din perioada Renasterii, cu un iaz plin de pesti.

Albarracin, Spania

O parte din Spania medievala a fost conservata in cadrul zidurilor fortificate din acest oras, care este inconjurat de dealurile din regiunea Aragon.

Aleile inguste din Albarracin si stradutele serpuitoare te asteapta cu turnuri vechi de piatra, castele de culoarea ocrului si capele. Vei vedea aici si o catedrala construita in stilul maur, cu detalii ornamentale ce isi au originea in arta islamica.

Bled, Slovenia

Acest mic sat alpin din nord-vestul Sloveniei este incercuit de lacul Bled, ale carui ape glaciale albastre inconjoara o insula minuscula si o bisericuta in stil baroc.

Dupa o plimbare de doua ore in jurul lacului, poti urca in castelul aflat in varful dealului pentru a avea o imagine panoramicam asupra regiunii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cele mai frumoase sate, #sate pitoresti Europa, #top sate frumoase Europa, #obiective turistice Europa, #destinatii vacante rurale Europa , #obiective turistice