Top 8 experiente locale in Marmaris (Galerie foto)

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 09:09
8205 citiri
Top 8 experiente locale in Marmaris (Galerie foto)

Marmaris... mult laudata statiune pentru plajele nisipoase, marea albastra si bazarele cu chilipiruri. Cu siguranta ai citit despre ele in revistele de travel, chiar si in cele de lifestyle...

Motiv pentru care, ne-am gandit sa iesim un pic din tipare si sa-ti aratam cateva experiente locale turcesti pe care sa le incerci in timpul concediului tau in Marmaris.

Un altfel de concediu, in care sa te simti ca un turc autentic! Mai ramane doar sa prinzi si arta negotului ca deja te poti considera unul de-al lor!

Iar pentru a-ti incepe vacanta cu dreptul, ti-am cautat un sejur ieftin de la Europa Travel, pe care il gasesti mai jos. Have fun!

1. Troc la piata locala

In fiecare statiune exista o piata locala, care se organizeaza intr-o anumita zi a saptamanii. Ei bine, in Marmaris e zilnic "zi de shopping". Chiar daca esti turist, experimenteaza trocul si incearca sa obtii un chilipir.

Nu-ti fie teama de reactia vanzatorului pentru ca negotul este privit ca o modalitate de a-ti face prieteni. Trebuie doar sa nu te enervezi pentru ca turcii sunt foarte bine antrenati in arta negocierilor.

Iar daca-i faci fata vanzatorului, te vei intoarce acasa cu suveniruri frumoase luate la jumatate din valoarea lor.

2. Barbieritul turcesc

Uita de aparatele de ras Gilette (cel putin in timpul vacantei turcesti) si mergi la un frizer local. Va fi, probabil, cel mai bun barbierit pe care l-ai testat vreodata. Pielea este moale si fina, iar intreaga operatiune nu dureaza mai mult de doua minute. Nu stim cum fac, dar trebuie sa incerci pe pielea ta.

3. Baia turceasca (hammam)

Hammamul te scapa de toata pielea moarta. Poate nu te dai in vant dupa tratamente corporale, dar acesta chiar merita incercat. Este de preferat sa faci o baie turceasca in prima zi de vacanta, pentru ca iti pregateste pielea pentru un bronz uniform. Ce sa mai spunem de relaxare... Iar dupa o baie turceasca, tu alegi daca sa te rasfeti si cu un masaj cu ulei de masline. Noi asta am face.

4. Tur in satul local Bozburun

Pentru a vedea Turcia, in forma sa traditionala, va trebui sa iesi din statiunile de vacanta si sa mergi intr-un sat, precum Bozburun, aflat la 50 km de statiunea Marmaris. Este locul in care laptele provine de la vaca crescuta in curte, iar branza este facuta chiar de proprietari. Fructele si legumele coloreaza satul, iar mirosul painii de casa sigur te va ispiti. Atunci e momentul sa mananci intr-un restaurant din zona. Roaga un localnic sa te indrume daca nu-l gasesti. Acolo vei vedea ca viata satului este total diferita de viata din statiune.

5. Covoare traditionale

Turcia este renumita pentru covoarele sale lucrate manual, iar in Marmaris gasesti o multime de modele. Multe celebritati americane, precum Madonna, au cumparat covoare turcesti handmade. Un covor poate insemna luni de munca si fiecare este unic prin stil si design. Daca nu stii unde sa te indrepti, intreaba la receptia hotelului. Personalul sigur stie.

6. Bea Raki

Nicio vacanta nu este completa daca nu gusti din bautura nationala a Turciei: Raki. Daca vrei sa te comporti ca un turc autentic, trebuie sa adaugi apa in ea, apoi sa o savurezi incet, in timp ce mananci peste proaspat gatit. Raki are un gust racoritor, cu o usoara aroma de anason.

7. Noapte turceasca

Noaptea turceasca este foarte distractiva pentru intreaga familie. Punctul culminant este un dans traditional din regiunea Marii Negre. Costumele si miscarile sunt impresionante si este putin probabil ca vei rezista tentatiei de a intra in joc. Fii pregatit pentru momentul in care dansatoarele din buric se vor strange in jurul tau... va fi funny!

8. Narghilea

Gasesti narghilea in barurile traditionale turcesti, unde esti intotdeauna binevenit sa stai la o masa cu un pahar de Raki in fata si sa asculti muzica turceasca live. Este recomandat sa mergi cu prietenii, pentru a te bucura in gasca de experienta. Sau iti poti cumpara o narghilea ca suvenir si sa o incerci in confortul casei tale. Va fi un o piesa de design admirata multi ani de acum incolo.

Gina Rotaru

Oferta sejur Marmaris

Hotel Sesin 4*, din Siteler - de la 460 euro/persoana/sejur, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti de cazare cu all inclusive, asistenta turistica. Europa Travel, www.europatravel.ro, tel. 021.9407.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#oferte turism Marmaris, #vacanta Marmaris, #oferte vacanta Marmaris Europa Travel, #oferte Marmaris Europa Travel , #oferte turism