La Poiana Brasov se schiaza!

Marti, 22 Decembrie 2015, ora 16:39
3818 citiri
La Poiana Brasov se schiaza!
Foto: stock.tookapic.com

Turistii care vin sa-si petreaca sarbatorile de Craciun si Anul Nou in Poiana Brasov pot sa schieze pe mai multe partii din partea superioara a Masivului Postavarul, a declarat marti administratorul public al Brasovului, Miklos Sandor Gantz.

"Se poate schia numai in partea superioara a Masivului Postavarul, pe partiile Kanzel, in prima parte a partiilor Lupului si Sulinar, pe partiile Ruia si Drumul Rosu.

Temperaturile ridicate nu ne-au permis producerea de zapada artificiala in partea inferioara a masivului. Dar suntem in perioada sarbatorilor de iarna si daca vremea a permis sa pregatim domeniul schiabil in partea superioara, acest lucru l-am facut si il punem la dispozitia turistilor. Stratul de zapada in zona amenajata este de 40 de cm.

Din informatiile pe care le avem pana in acest moment, temperaturi scazute vor fi abia dupa 1 ianuarie 2016.

Suntem pregatiti cu 120 de lancii pentru produs zapada artificiala si 24 de tunuri, care sunt pozitionate si pregatite sa produca zapada artificiala pe tot domeniul schiabil, atunci cand temperaturile vor permite acest lucru. Deocamdata s-a putut face zapada artificiala in partea superioara a muntelui", a spus Miklos Sandor Gantz.

Din cauza lipsei zapezii in statiune, deschiderea oficiala a sezonului de schi 2015-2016 se amana pentru luna ianuarie 2016, a mai spus Gantz.

El a adaugat ca primaria a incheiat doua parteneriate, unul cu societatea care se ocupa de toate instalatiile de transport pe cablu in Poiana Brasov si unul care se ocupa de pregatirea domeniului schiabil.

Incepand de marti, telecabina Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia si teleschiul Ruia care deservesc Domeniul schiabil sunt la dispozitia turistilor, a mai precizat administratorul public al Brasovului.

Potrivit reprezentantilor Asociatiei de Promovare Turistica din Poiana Brasov, peste 70% din cele 5.000 de locuri de cazare din statiune sunt ocupate pentru petrecerea Craciunului si 100% pentru petrecerea Revelionului 2016.

Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
#ski Poiana Brasov, #ski Postavaru, #zapada artificiala Poiana Brasov, #strat zapada Poiana Brasov , #partii ski