Cele mai bune plaje din Grecia

Joi, 05 Iunie 2014, ora 16:41
12847 citiri
Cele mai bune plaje din Grecia

Grecia ramane in topul preferintelor romanilor atunci cand isi aleg vacanta de vara.

Motivele sunt multe: zborul relativ scurt (in cca 2 sau 3 ore de zbor poti ajunge pe orice insula), accesul usor din Romania cu masina pe partea continentala a Greciei, multitudinea de insule care mentin crescut interesul calatorului dornic de a vedea locuri noi, mancarea mediteraneana savuroasa, hoteluri cu facilitati pentru toate gusturile si servicii la inaltime.

Insulele grecesti se remarca prin cele mai frumoase plaje, cotate in topul preferintelor cand vine vorba de vacante in destinatii europene.

Va prezentam astazi cateva dintre acestea.

Informatiile ne-au fost puse la dispozitie de Aerocenter, agentie de turism cu o experienta de 14 ani in domeniu, specializata pe destinatii europene si lider pe segmentul vacantelor exotice personalizate.

Mykonos, insula recomandata in special pentru tineri intre 20-30 de ani dornici de distractie, se remarca prin cateva plaje pe care trebuie sa vezi, daca alegi vara aceasta un sejur in Grecia.

Paradise Beach isi merita pe drept cuvant numele, datorita nisipului auriu scaldat de apele limpezi si calde ale marii Egee. Ca mai toate plajele din Grecia, Paradise Beach este o plaja publica, amenajata cu sezlonguri gratuite, cu multe restaurante si terase, deci este locul potrivit unde te poti relaxa si gusta deliciile bucatariei mediteraneene. Preturile sunt insa un pic piperate fata de alte locuri de pe insula. Plaja este recomandata in primul rand pentru petrecareti.

Ornos Beach este plaja perfecta pentru familiile cu copii. Situata in partea de sud-vest a insulei, se remarca prin latimea sa si nisip fin, turistii putand inchiria sezlonguri si umbrele de soare. Accesul la plaja se face usor, cu autobuze care au curse regulate. Tot aici poti lua un ferry boat spre alte plaje de pe insula si spre alte insulele Delos si Rhenia.

Zakynthos este o insula cu plaje superbe, faimoase pentru frumusetea lor naturala si apele de culoare smaraldului. Cele mai multe plaje din partea de est a insulei sunt amenajate, spre deosebire de plajele din vestul insulei, care sunt mai salbatice. Oferta de vacanta in Zakynthos le cuprinde pe toate.

Navagio Beach, situata in partea de nord-vest, este plaja-emblema pentru insula Zakynthos, de departe cea mai populara, datorita nisipului alb si fin, apei turcoaz si stancilor impresionante care o inconjoara. Poti ajunge aici intr-o excursie de o zi, cu barca, pe care poti sa o iei din fermecatorul port Vromi. Barcutele pleaca din port in fiecare ora, iar drumul pe mare dureaza cca 30 de minute.

Agios Nikolaos Beach, situata la 32 de km nord-vest de orasul Zakynthos, este o plaja potrivita atat pentru grupuri de tineri, cat si pentru familii cu copii. Numele plajei provine de la o micuta capela asezata in stanga plajei. Plaja ofera o multime de posibilitati de distractie, o gama larga de sporturi acvatice si facilitati pentru turisti. Desi cea mai mare parte a acesteia este intesata cu sezlonguri si umbrelute de soare, in partea dreapta a plajei, vei gasi cateva locuri mai linistite unde te poti retrage.

Insula Lefkada este faimoasa pentru plajele superbe, fiind o destinatie preferata de romani atunci cand isi planifica vacanta in Grecia. Partea de vest a insulei se remarca prin cele mai frumoase si salbatice plaje.

Porto Katsiki este cea mai celebra plaja din Lefkada si din Europa, figurand ani la rand in topul celor mai frumoase plaje din Europa. Accesul la plaja se face pe niste scari special amenajate (cca 80), iar pana sa ajungi jos, te poti bucura de o panorama superba asupra marii Ionice. Exista in apropiere o parcare spatioasa si un snack bar. Plaja are o deschidere larga, fiind lunga, cu nisip si pietre (pentru cei sensibili, e recomandata incaltaminte speciala), iar intrarea in mare este lina.

Egremni este o plaja impresionanta situata in partea de sud-vest a insulei Lefkada. Marea care o inconjoara este de un albastru-cristal incredibil, iar plaja, lunga si larga, formata din nisip si pietris pe alocuri, este cea mai lunga de pe insula, de peste 2,5 km. La fel ca Porto Katsiki Beach, Egremni Beach este inconjurata de stanci, drept urmare accesul turistilor nu este usor. Sunt cca 300 de trepte amenajate de coborat, diferenta de nivel fiind destul de mare, dar merita efortul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cele mai bune plaje Grecia, #plaje bune Grecia, #insule Grecia, #destinatii vacanta Grecia, #plaje Grecia , #plaja