Cele mai frumoase plaje urbane (Galerie foto)

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 13:26
6095 citiri
Cele mai frumoase plaje urbane (Galerie foto)

Nu poti sa te hotarasti in ce oras sa iti petreci vacanta mult asteptata, caci sunt multe centre urbane pe care ai vrea sa le vezi, sa le simti agitatia si zumzetul.

Daca nimic altceva nu te ajuta, fa o diferenta intre plajele superbe cu care sunt dotate aceste orase privind urmatoarele exemple oferite de Smarter Travel:

Plaja Venice, Los Angeles

La fiecare metru din aceasta plaja vei vedea corpuri frumoase in bikini, jonglerii cu foc, fete care danseasa din buric, tobe, cititori in palme sau tineri ce se dau cu rolele si skateri. Totul este o nebunie colorata. Pentru cei care vor sa intreprinda activitati specifice plajei, exista zone pentru jucat volei sau pot sa inoate. In ceea ce priveste curatenia apei, aceasta este de nota 10 plus.

Daca te-ai incalzit foarte mult pe plaja, ia o masa la terasa The Rose Cafe sau savureaza un cocteil la restaurantul James's Beach. Vei gasi magazine si galerii si pe Abbot Kinney Boulevard.

Plaja Barcelona, din Spania

Odata un oras al pescarilor si metalurgistilor, Barcelona a fost transformata cu ocazia Olimpiadei din 1992, devenind unul dintre cele mai indicate locuri pentru doritorii de distractii.

Port Vell si Plympic Marina sunt locuri unde turistii au tot ce isi pot dori, de la fructe de mare pana la arta. Micile restaurante servesc mancare traditionala spaniola, iar la nordul plajei vei gasi o sculptura masiva, abstracta, a unui peste, sau L'Estel Ferit, a Rebeccai Horn, tot un simbol al statiunii.

Plaja Clock Tower, Montreal, Canada

Inspirata de transformarea anuala a Senei intr-o mica Coasta de Azur, zona de pe langa raul St. Lawrence se modifica in iunie. Pe malul raului se aduce nisip fin, curat, se pun umbrele si scaune confortabile, de unde clientii vor putea privi spre Old Montreal, Jacques Cartier Bridge sau insula Sfanta Elena. Din pacate, nu este permis scaldatul in rau, dar te poti racori la dusurile instalate peste tot.

Cand te plictisesti, poti sa urci cele 192 de scari ale Clock Tower (Turnului cu ceas) sau sa inchiriezi o barcuta cu pedale.

Ipanema, Rio de Janeiro, Brazilia

Cine nu a vazut o brazilianca frumoasa, inalta si bronzata plimbandu-se la un apus de soare pe o plaja din Rio de Janeiro nu stie inca ce inseamna senzualitatea.

Asteapta-te sa vezi plaje cu nisip alb, bikini peste tot, localuri la moda, multimi de persoane gay, celebritati si atleti care joaca sporturi de plaja.

Alatura-te celor care joaca volei, baschet sau fotbal pe nisip, incearca si tu caipirinha, o bautura traditionala braziliana, si nu te opune ritmurilor nebune de bossa nova. Daca mai ai timp, colinda dupa bijuterii prin Rua Visconde de Piraja.

South Beach, Miami

Masini de sute de mii de dolari, corpuri zvelte si un stil stralucitor, luxos, toate acestea le vei gasi din plin in South Beach. Apa turcoaz, calda, hotelurile inalte, in stil art-deco si cafelenele pline de feluri sofisticate de mancare si muzica ce se aude din sute de difuzoare, toate acestea te vor coplesi.

Si aici poti sa joci volei pe plaja, sa inchiriezi un jet ski sau sa faci un tur al falezei cu bicicleta ori rolele. Inspre sudul plajei poti face un picnic in South Pinte Park sau sa pleci intr-o scurta croaziera.

Beach London, Marea Britanie

Chiar in timp pentru Olimpiada din aceasta vara, londonezii cara tone si tone de nisip pe Tamisa pentru a construi cea mai mare plaja artificiala din Europa. Aceasta va avea scaune confortabile, paturi de plaja, baruri, restaurante, terenuri de volei, locuri de joaca pentru copii si camere in hoteluri pentru mii de vizitatori.

Pe peninsula Greenwich, unde Tamisa se curbeaza in forma de S, este The O2 Arena, unde vor avea loc cele mai importante concerte din Marea Britanie.

In iulie si august se vor perinda pe acolo cei mai in voga DJ-i si vor fi turnee de volei pe nisip, prezentari de moda si alte evenimente. In timpul Olimpiadei, poti sa urmaresti concursurile pe ecrane imense.

Plaja Gordon-Frishman, Tel Aviv, Israel

Cele 13 plaje din Tel Aviv, de-a lungul tarmului Mediteranei, sunt de-a dreptul incantatoare, dintre acestea cea mai aproape de inima orasului fiind Gordon-Frishman. Barurile, DJ-ii si terenurile de volei sunt cele care te vor distra, dar poti face si surfing sau tenis pe nisip.

North Avenue Beach, Chicago

Dupa-amiezile de vara de pe malul lacului Michigan aproape ca reusesc sa compenseze iernile din Chicago. La cel mai mic semn de incalzire a vremii, plaja incepe sa vibreze, petrecerile sunt zgomotoase, voleiul devine un sport jucat cu frenezie, existand chiar turnee si ligi, iar cocteilurile, burgerii si inghetata se gasesc efectiv la orice pas.

In august, vei vedea Chicago Air & Water Show, care are loc in fiecare an. In rest, viziteaza Shedd Aquarium sau gradina zoologica Lincoln Park Zoo.

Plaja Bondi, Sydney, Australia

Australienii isi iubesc plajele, ele existand in functie de preferinte pentru milionari sau oameni modesti, pentru cei care vor sa defileze in costum de baie, sa faca surfing sau sa stea intinsi toata ziua la soare. Salvamarii scapa de la moarte in fiecare an in jur de 5.000 de persoane.

Mergi in cautare de haine si arta la pietele din Bondi din fiecare sambata sau cauta costume de baie la Campbell Parade. Pe Bronte Coast Walk vei gasi cafenele si restaurante.

English Bay Beach, Vancouver, Canada

Copiii vor iubi inghetata de la tarabele ambulante, hot-dog-ii, vor invata sa inoate, in timp ce tu vei gusta fructe de mare de la restaurantele The Boathouse. In iulie si august, cei din English Bay Beach celebreaza Sarbatoarea Luminii, o competitie de artificii, una dintre cele mai mari din lume.

Inchiriaza o bicicleta sau role, barcute, caiac sau chiar iahturi din iunie pana in septembrie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#plaje urbane mari orase, #plaje orase mari lume, #plaje frumoase Europa, #plaje Canada, #plaje America , #plaja