Revelionul 2012 a inceput - vezi ce tari au trecut in noul an (Video)

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 17:10
5636 citiri
Revelionul 2012 a inceput - vezi ce tari au trecut in noul an (Video)
Foto: neocate.com

Revelionul 2012 a inceput! Primii pamanteni care au deschis deja sticlele de sampanie si si-au urat "La multi ani!" odata cu intrarea in noul an sunt locuitorii din insula Kiribati, din Oceania.

Sfaturi pentru cei care vor petrece Revelionul in strada

Kiribati

Statul Kiribati a intrat in anul 2012 la ora locala 0.00, adica ora 12.00 ora Romaniei.

Samoa si Tokelau

Celor care sarbatoresc deja Revelionul in Kiribati li s-au alaturat, cateva minute mai tarziu, alte cateva sute de oameni din statele insulare Samoa si Tokelau, tot din arhipelagul din Pacific, care se afla la jumatatea distantei dintre Hawaii si Australia, relateaza agentia de stiri spaniola EFE, citata de ABC.

Locuitorii din Samoa si Tokelau, care de obicei sarbatoreau ultimii de pe glob intrarea in Noul An, au fost, de aceasta data, primii! Acest lucru a fost posibil pentru ca au trecut pe un alt fus orar astfel incat sa se alinieze partenerilor de comert principali, Australia si Noua Zeelanda.

Pentru a face aceasta modificare, Samoa si Tokelau au sarit peste ziua de 30 decembrie si au ajuns direct la ultima zi a anului. Cat despre traditiile de Revelion din Kiribati, oamenii cred ca trecerea in Noul An este un bun prilej pentru purificarea sufletului.

Traditii culinare de Anul Nou

De aceea, la miezul noptii, multi se opresc pentru cateva minute din petrecere ca sa se roage pentru un an mai bun decat cel care tocmai se incheie. In Kiribati, celebrarile de Anul Nou nu se incheie odata cu venirea diminetii. Zilele de 1 si 2 ianuarie au fost declarate sarbatori legale.

Noua Zeelanda

Neo-zeelandezii au sarbatorit Revelionul la ora locala 0.00, ora 13.00 ora Romaniei, cu strigate de bucurie si artificii. Cea mai spectaculoasa petrecere este, de departe, cea din capitala Wellington.

Australia

Si australienii au pasit in 2012 la ora locala 0.00, ora 13.00 ora Romaniei. Australienii, care sustin ca Sydney este cel mai bun loc de pe pamant pentru a-ti lua adio de la 2011 si pentru a intampina 2012, s-au strans cu sutele de mii in port pentru a urmari focul de artificii si jocul de lumini proiectat pe cladirea operei.

Cum autoritatile locale pregatesc anual evenimente deosebite pentru noaptea dintre ani, tema acestui Revelion a fost "Este timpul sa visam". De data aceasta, localnicii si turistii au avut de ales intre croaziere pe mare si petreceri pe plaja sau in cluburi.

Petreceri grandioase au loc si la Melbourne, unde oamenii au avut parte de o parada in stil brazilian. Cei mai multi locuitori prefera, in schimb, sa priveasca focurile de artificii de la miezul noptii de pe o plaja.

Japonia

Japonia, Tara Soarelui Rasare, a intrat in 2012 la ora locala 0.00, ora 15.00 ora Romaniei.

Si de aceasta data, japonezii au dat o lectie intregii lumi: nu au sarbatorit trecerea in noul an cu focuri de artificii, asa cum s-a intamplat in Pacific, in Noua Zeelanda sau in Australia, pentru ca focurile de artificii inseamna bani cheltuiti inutil intr-o perioada economica grea.

Hong Kong

Provincia chinezeasca ce se bucura de o mare autonomie, Hong Kong, a sarbatorit intrarea in noul an in jurul orei 18.000, ora Romaniei.

Trecerea in noul an a fost sarbatorita cu mari focuri de artificii, pornite mai ales de pe cele mai inalte cladiri din Hong Kong.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Revelion 2012, #trecere 2012 , #Revelion
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
"alte cateva sute de oameni din statele insulare Samoa si Tokelau"?!