Cabanierii din Valea Jiului se pregatesc de sezonul de iarna

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 09:33
1595 citiri
Cabanierii din Valea Jiului se pregatesc de sezonul de iarna
foto: vacanza.ro

Partii amenajate la standarde europene, instalatii de transport moderne, conditii moderne de cazare ori tarife reduse la toate serviciile de la munte.

Acestea sunt doar cateva argumente cu care proprietarii de instalatii de transport si cabanierii din Straja si Parang vor sa-i ademeneasca pe turisti in acest an.

Statiunea turistica Straja, perla Vaii Jiului, a suferit si in aceasta vara noi transformari, iar cabanierii sunt pe ultima suta de metri in ceea ce priveste pregatirea pentru sezonul de iarna.

Tarifele la cazare au scazut

Daca si pana acum in Straja ori in Parang tarifele erau mult sub cele practicate in restul statiunilor montane din tara, pentru acest an oferta este si mai atractiva.

Nu numai ca toate tarifele nu au fost modificate, dar au si scazut comparativ cu anul trecut, iar cabanierii promit pentru acest sezon multe spectacole si concursuri.

In ambele statiuni montane posibilitatile de cazare sunt diverse, care satisfac chiar si pe cei mai pretentiosi, iar majoritatea cabanelor si a pensiunilor sunt situate in apropiere de partii si telescaun.

In Straja, spre exemplu un pachet de 4 zile all-inclusive la un motel de doua stele, in perioada sarbatorilor, costa intre 900 de lei si 1.100 de lei, in functie de locurile din camere, respectiv cu unul, doua sau mai multe paturi.

"Tarifele le-am redus fata de anul trecut tinand cont ca suntem intr-un an de criza, atat la cazare cat si la instalatiile de transport pe cablu. In plus, in aceasta vara am lucrat la amenajarea partiilor de schi, dar si la modernizarea locurilor de cazare astfel incat turistii sa fie multumiti de conditiile pe care le oferim", ne-a declarat Emil Parau, unul dintre principalii investitori in turism din Straja.

In aceasta vara, partiile din Straja au fost curatate, iar pentru a intretine cat mai bine gazonul proprietarii acestora si-au cumparat un utilaj modern de tuns iarba.

Si in Parang situatia este identica cu cea din Straja, preturile la cazare au fost micsorate, comparativ cu anul trecut, in timp ce partiile au fost aranjate, iar traseele turistice retrasate.

"Am decis ca tarifele la pachetele turistice sa le reducem comparativ cu anul trecut din cauza crizei. Oferta noastra pentru perioada sarbatorilor de iarna va fi extrem de avantajoasa comparativ cu alte locatii", afirma Adi Rus proprietarul unei pensiuni de 3 stele din Parang.

Unitatea sa de cazare reprezinta si prima investitie de amploare din masivul Parang, dupa declararea zonei statiune turistica de interes national. Este vorba despre o locatie de lux, care a costat 800.000 de euro, amplasata la o altitudine de 1.700 metri ,chiar in centrul statiunii Parang.

Statiunea Pasul Valcan prinde si ea contur

Pasul Valcan, aflat la cativa kilometri de municipiul Vulcan, la o altitudine de 1.440 de metri, beneficiaza de o ampla investitie aflata in derulare, a carei valoare se ridica la 28 de milioane de euro.

In Pasul Valcan se amenajeaza si o telegondola, care porneste din locul denumit Casa Ciobanilor si se intinde pe 4 kilometri, intre cotele 770 - 1.310 de metri, dar si mai multe partii de schi, telescaune ori cabane.

Reguli turistice pentru statiunile montane

In statiunile montane din Valea Jiului debutul noului sezon turistic de iarna aduce si o serie de reguli pe care turistii sunt obligati sa le respecte pentru a nu fi sanctionati de jandarmii montani.

Accesul pe partiile sau traseele de schi pentru agrement fara echipament adecvat pentru practicarea schiului si snowboard-ului, accesul sau circulatia fara drept pe partiile ori traseele de schi pentru agrement cu ATV-ul sau orice alt tip de vehicul, precum si coborarea pe partiile sau traseele de schi pentru agrement, utilizand sanii, dispozitive improvizate sau alte materiale sunt doar cateva restrictii de care turistii care vor urca in statiunile montane Straja si Parang trebuie sa tina cont pentru a nu fi sanctionati de jandarmi sau salvamontisi.

De asemenea, aruncarea gunoaielor in afara locurilor de depozitare amenajate se sanctioneaza contraventional.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#oferte turistice statiuni valea jiului, #cazare valea jiului, #cazare Straja , #statiuni