Zece mii de turisti, asteptati de 1 Mai pe Valea Prahovei

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 20:53
2016 citiri
Zece mii de turisti, asteptati de 1 Mai pe Valea Prahovei
Foto: Arhiva

Aproape zece mii de turisti sunt asteptati sa petreaca ziua de 1 Mai in statiunile de pe Valea Prahovei, unde pot urca pe munte, pot face gratar pe Valea Cerbului sau se pot distra in cluburi. In plus, daca nu va ploua, la Sinaia se va putea schia pe partiile din Valea Dorului.

Mii de turisti sunt asteptati sa petreaca un weekend prelungit in statiunile de pe Valea Prahovei la inceputul lunii mai, cei care vor alege ca destinatie turistica aceasta zona avand diverse posibilitati de distractie.

Cel putin o mie de turisti sunt asteptati de 1 Mai la Predeal, hotelierii estimand ca aproximativ 30 la suta din totalul locurilor de cazare din statiune vor fi ocupate in acea perioada.

Reprezentantii Centrului de Informare si Promovare Turistica Predeal au declarat ca unii dintre hotelierii si proprietarii de pensiuni din statiune au oferte speciale pentru weekend-ul viitor, precum "trei nopti platite, a patra gratis", sau "cinci nopti platite plus una gratis", la preturi care variaza in functie de conditiile de cazare.

Niciun hotel si nicio pensiune din Predeal nu au oferte all inclusive. Cei care vor alege ca destinatie turistica Predealul pot face drumetii pe munte, plimbari cu ATV-ul, ori pot merge in cluburi, la biliard sau la bowling.

La Azuga, sunt asteptati aproximativ doua mii de turisti care vor avea posibilitatea sa-si petreaca timpul facand plimbari in Muntii Baiului sau pe Valea Azugii, a declarat primarul orasului, Adrian Purcaru.

Hotelierii din statiunea Busteni se asteapta ca in minivacanta de 1 Mai jumatate din locurile de cazare sa fie ocupate. Cristian Achim, de la Centrul de Informare Turistica Busteni, a declarat ca, in acea perioada, sunt asteptati in statiune aproximativ 1.700 de turisti, care vor putea ajunge pe munte cu telecabina, care urca pana la 2.200 de metri altitudine, in zona Babele din Bucegi, se vor putea distra in cele doua cluburi din oras sau isi vor putea petrece timpul in fun park-ul de la baza partiei Kalinderu.

Seful de instalatie de la partia Kalinderu, Mihai Dobre, a afirmat ca, din cauza ploilor abundente din ultima vreme, pamantul este imbibat cu apa, iar, in aceste conditii, se asteapta ca doar sania-tobogan din incinta fun-park-ului sa functioneze.

La fel ca in fiecare an de 1 Mai, autoritatile se asteapta ca multi turisti sa mearga la gratar pe Valea Cerbului, daca vremea va fi frumoasa. Avand in vedere intrarea in vigoare a legii care reglementeaza conditiile in care pot fi facute gratare in aer liber, autoritatile din Busteni au inceput amenajarea locurilor speciale pentru gratar pe Valea Cerbului.

Ion Vasilescu, administratorul domeniului Kalinderu, care include Valea Cerbului, a declarat ca pe Valea Cerbului au fost montate cinci gratare si urmeaza a fi montate alte cinci, iar in zona au fost aduse cinci toalete ecologice. Turistii care vor dori sa intre cu masinile pe Valea Cerbului, pe drumul spre Gura Diham, vor achita o taxa de ecologizare.

Vasilescu a precizat ca mai multi turisti, pensionari, dintre cei care in mod traditional pleaca din orase si petrec intreaga vara la cort, pe Valea Cerbului, au campat deja in zona.

Primarului orasului Sinaia, Vlad Oprea, a afirmat ca se asteapta ca peste 5.000 de turisti sa petreaca mini-vacanta de 1 Mai in statiune si ca iubitorii sporturilor de iarna au sansa de a schia sau de a se da cu snowboard-ul pentru ultima data in acest sezon pe partiile din Valea Dorului, situate la 2000 de metri altitudine in Masivul Bucegi.

Reprezentantii Salvamont Sinaia au afirmat ca stratul de zapada de pe partiile din Valea Dorului este de aproximativ 30 de centimetri, zece centimetri din acest strat fiind zapada proaspata. Salvamontistii spun ca, daca nu va ploua si nu va bate vantul cu putere, partiile din Valea Dorului vor fi practicabile de 1 Mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#1 MAi munte, #1 mai Valea Cerbului, #1 mai Valea Prahovei , #statiuni