Bucura-te din plin de vacanta cu un city break la Roma

Advertorial
Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 15:03
8640 citiri
Bucura-te din plin de vacanta cu un city break la Roma

Supranumit si "orasul etern", Roma este un oras al urcusurilor si coborasurilor cunoscute in cei peste 2700 de ani de existenta. Spectaculoasa metropola si-a pastrat, de-a lungul timpului, intreaga mostenire culturala si arhitectonica, specificul pitoresc, care se imbina perfect cu aura noua a cladirilor construite in secolul XX.

Situat in centrul Italiei, orasul ofera intreaga savoare peninsulei italice. Aici se afla intreaga administratie si centru dezvoltarii industriale si economice a intregii tari.

Iarna este ocazia excelenta de a petrece cateva zile de neuitat intr-un city break la Roma de vis, care sa confere turistilor energia necesara pentru intregul an.

Cu o populatie de aproape 3 milioane de locuitori, capitala Italiei ofera vizitatorilor sai intregul arsenal de care au nevoie, atat pentru a se relaxa, dar si pentru a exploata locuri celebre si pline de istorie si cultura.

Aici se gasesc mai bine de 8000 de unitati hoteliere, potrivit booking.com, si cateva zeci de restaurante, unde se pot savura cu placere bine cunoscutele paste, sosuri si apetisantele feluri de pizza.

Metropola beneficiaza de un sistem de trasport public bine pus la punct, cu 3 magistrale de metrou si una secundara, care deservesc Vaticanul, principalul aeroport al orasului, "Fumicino", situat la 32 de km departare de zona centrala, precum si principalele institutii culturale, administrative si economice ale orasului.

O aventura careia cu greu ii poti face fata!

Cele cateva zile pe care le petreci in metropola iti vor lasa imaginea de neuitat a unei atmosfere pline de viata si in continua miscare.

City break-ul la Roma ofera turistilor de toate varstele sa face cel mai mare periplu prin istoria, traditiile, arhitectura si gastronimia italiana.

Drumul pana in capitala Italiei se intinde pe durata a aproximativ 2 ore de zbor. Se poate ajunge usor si cu masina personala sau cu autocarul. Pentru a profita, insa, la maxim, de minunatiile oferite de "orasul celor 7 coline", calatoria cu avionul este cea mai avantajoasa. De la aeroportul Fumicino pana la principalele unitati de cazare din centru se poate ajunge in 30 - 55 de minute, in functie de modalitatea de transfer aleasa.

Transferul se poate realiza cu un Shuttle Bus, care costa 8 euro/persoana, dus-intors sau cu un tren express, care este ceva mai scump, 14 euro dus-intors, insa calatoria dureaza doar 32 de minute.

Daca ai nevoie de o pauza la sfarsit de saptamana, un city break la Roma este una dintre cele mai atractice modalitati de a petrece cateva zile libere. Ai ocazia de a te delecta cu bucataria si muzica italieneasca sau de a vizita unele dintre marile obiective turistice de pe "batranul continent" si nu numai.

Cu siguranta ca Basilica San Pietro din Vatican, Colloseumul, Columna lui Traian sau Muzeul si Galaria Borghese din Roma iti spun multe! Indiferent cat de multe sau de putine informatii detii despre fiecare dintre aceste atractii turistice ale zonei, vei fi fascinat de stilul renascentist, cel gotic si romanic care alcatuiesc, impreuna, un mozaic arhitectonic unic pe glob.

Un city break oricat de ieftin necesita un efort bugetar mediu, deoarece un pachet turistic porneste de la 80 euro, pentru unitatile turistice de 2 stele si poate ajunge chiar si pana la 900 de euro, in cazul luxoaselor hoteluri de 5 stele.

In momentul in care alegeti un pachet, se recomanda a se studia cu maxima atentie oferta, serviciile incluse, dar si alte taxe care nu intra in cost.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#city break Roma 2017, #oferta acanta Roma 2017 , #stiri vacanta