Trasee cu trenul de facut o data in viata (Galerie foto)

Duminica, 25 August 2013, ora 09:22
13529 citiri
Trasee cu trenul de facut o data in viata (Galerie foto)

Unele dintre cele mai pitoresti peisaje din lume se pot vedea din tren.

In cadenta monotona a acestuia, panorama se digera altfel, ai timp sa reflecti asupra a ceea ce vezi, iti permiti sa te lasi inundat de sentimente.

National Geographic propune cateva astfel de trasee in locuri diverse din lume. Fiecare din acestea reprezinta o experienta unica.

Trenul Indian Pacific - Australia

Vei face cu acest tren o calatorie de trei nopti si patru zile in care vei traversa Australia de la vest la est, bucurandu-te de unele dintre cele mai impresionante peisaje.

Numele acestui traseu provine de la punctul initial si cel final al calatoriei: se pleaca din orasul Perth, aflat langa Oceanul Indian, iar la final se ajunge in Sidney, oras aflat langa Oceanul Pacific.

Vei avea parte de un traseu extraordinar, pe parcursul caruia vei trece si prin Muntii Albastri, prin desertul Nullarbor si prin orase cu un trecut important, precum Broken Hill sau Kalgoorlie, capitala aurului din Australia.

Trenul dispune de bucatarie, diverse camere, salon si loc pentru servit masa. Compartimentele dispun de servicii complete, restaurant si bar.

Denali Star - Alaska

Una dintre modalitatile cele mai comode de a calatori prin Alaska este la bordul unui tren care traverseaza Parcul National Denali, una dintre destinatiile cele mai frumoase ale acestui stat.

Calatoria incepe in orasul Anchorage si se termina trei ore mai tarziu in Fairbanks.

Trenul este dotat cu geamuri largi, care iti vor permite sa contempli si sa te bucuri de peisaj, si dispune de serviciile Gold Star.

Trenul trece foarte aproape de muntele McKinley (6.194 metri), cel mai inalt din SUA.

In exteriorul vagoanelor se afla platforme de observatie, de unde vei putea admira aurolele boreale.

El Tren a las Nubes - Argentina

El Tren a las Nubes traverseaza nordul Muntilor Anzi din Argentina. In 15 ore, trenul parcurge 345 de kilometri dus-intors si ajunge la o altitudine de 4.200 de metri.

Calatoria se face traversand 29 de poduri, 21 de tunele, 13 viaducte si doua portiuni in forma de zigzag.

Trenul pleaca din orasul Salta, se opreste in viaductul La Polvorilla - punctul cel mai inalt al traseului - si in orasul San Antonio de los Cobres si ajunge in Puna.

Maharajas Express - India

Luxul si confortul sunt atributele principale ale acestui tren care trece prin orasele cele mai reprezentative din Rajasthan, taramul maharajahilor.

Calatorie in India: Rajasthan, taramul maharajahilor (Galerie foto)

In acest palat pe roti se pot realiza diverse trasee care dureaza cateva zile, fiecare din acestea cuprinzand orase precum Delhi, Jaipur, Agra sau Ranthambore, unde poti cobori pentru a vizita locuri emblematice ale Indiei, precum Taj Mahal sau o rezervatie de tigri bengalezi.

Vagoanele acestui tren somptuos sunt decorate in stil colonial, iar persoanele care se ocupa de pasageri sunt imbracate in costume traditionale indiene.

Rovos Rail - Africa de Sud

Rovos Rail este un alt tren de lux din care poti vedea minunile Africii de Sud. Poti opta pentru diverse circuite in peisajul african, cu durate diferite.

Unul dintre acestea incepe in Pretoria si se termina in Cape Town, traversand regiuni muntoase impresionante si zone cu podgorii.

Rovos Rail este unul dintre cele mai luxoase trenuri din lume, un fel de varianta a Orient Expresului in Africa. Trenul are vagoane cu vedere panoramica pentru contemplarea peisajului, numeroase restaurante si saloane in stil Edwardian.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#trasee tren, #calatorii tren peisaje, #trasee tren Africa Sud, #trasee tren Australia, #trasee tren America de Sud, #trasee tren Alaska, #trasee tren uimitoare, #vacanta tren itinerariu , #trasee