Atentie la ofertele mincinoase ale agentiilor de turism!

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 17:35
1755 citiri
Atentie la ofertele mincinoase ale agentiilor de turism!

A venit vacanta, iar romanii se grabesc sa-si faca bagajele pentru a merge la mare, la munte. Mare atentie insa la ofertele agentiilor de turism: unele companii isi ademenesc clientii cu oferte speciale, dupa care cresc preturile in contracte.

Pentru a avea parte de o vacanta linistita, trebuie in primul rand sa fiti bine informati cu privire la serviciile pe care le oferta agentiile de turism.

Sa fiti intotdeauna precauti daca vi se ofera informatii vagi sau incomplete si nu semnati contractul daca nu exista o asumare clara a obligatiilor ce revin agentului de turism.

Asigurari verbale de genul "vedem cum rezolvam daca va fi cazul" nu va vor ajuta.

In judetul Cluj, inspectorii au depistat o agentie de turism care afisa promotii inselatoare: oferta preciza pretul de 179 de euro pe persoana, iar in contractele incheiate cu consumatorii, pretul sejurului era de 294 de euro pe persoana, dupa cum se arata intr-un comunicat al ANPC.

La o alta agentie de turism din Suceava, afisul anunta clientii: "Grecia 50 euro", fara sa se precizeze ce reprezinta pretul.

Clientii se plang de multe ori, la Protectia Consumatorului, ca le sunt incalcate drepturile: platesc pentru anumite servicii la agentii, insa se trezesc cu suprize neplacute cand ajung in vacanta.

In Braila, s-a constatat ca agentia a schimbat hotelul in care urmau sa fie cazati turistii, fara ca acestia sa fie de acord. In Dambovita, clientii au fost cazati de catre o agentie de turism la alt hotel decat cel prevazut in contract.

Alti turisti din Sibiu care au dorit sa-si petreaca vacanta in Marea Britanie s-au trezit ca sunt cazati in afara orasului, desi in contract era trecut un hotel din Londra.

In Mehedinti, unii clienti au avut supriza ca, dupa ce au anulat pachetul de servicii de la agentia de turism, sa nu isi mai primeasca banii inapoi.

Cum te poti feri de neplacerile cauzate de agentiile de turism?

Cititi cu atentie brosurile cu oferte si cereri informatii suplimentare, daca aveti nelamuriri. Nu uitati ca operatorii turistici sunt obligati sa mentioneze in contracte urmatoarele informatii:

-localitatea de destinatie;

-ruta de parcurs;

-mijlocul de transport utilizat si caracteristicile acestuia (clasificare);

-tipul unitatilor de cazare si informatii in legatura cu accestea;

-serviciile de masa oferite;

-durata programului, cu indicarea datei sosirii si a plecarii;

-informatii generale privind regimul pasapoartelor si al vizelor, asigurari de sanatate necesare;

-cuantum avans si termen pentru achitarea restului de plata;

-numarul minim de persoane necesar pentru realizarea programului si termenul limita pentru informarea turistului, in caz de anulare a calatoriei;

-posibilitatile de incheiere a unor asigurari facultative pentru asistenta in caz de boala, accidente si altele ;

-durata pentru care operezea oferta turistica).

Nu uitati ca preturile stabilite in contracte nu pot fi majorate in cursul celor 20 de zile calendaristice care preced data plecarii si ca orice modificare a contractului trebuie anuntata cu 15 zile inainte de plecare, de catre operatorul turistic.

Ziare.com va invita la dezbatere. Sunteti multumiti de serviciile oferite de agentiile de turism romanesti?

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noi reguli la mare în Grecia: accesul monitorizat cu drone, fără șezlonguri aproape de țărm și fără plaje private
Noi reguli la mare în Grecia: accesul monitorizat cu drone, fără șezlonguri aproape de țărm și fără plaje private
Autoritățile grecești anunță punerea în practică a noi reglementări stricte, cu amenzi pe măsură, pentru a fi respectat principiul accesului liber la plaje. Măsura vine după ce...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#agentii turism, #vacanta, #oferte agentii turism, #oferte vacanta , #turism