Cele mai populare mituri printre turisti - Ai cazut si tu in capcana?

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 17:20
6136 citiri
Cele mai populare mituri printre turisti - Ai cazut si tu in capcana?
Foto: Facebook/Pyramids Cairo Egypt

Printre turisti circula tot felul de mituri, asociate cu multe locuri sau tari de pe glob. Cate sunt insa bazate pe realitate?

De la piramidele din Egipt pana la puzderia de canguri din Australia, tot felul de informatii mai mult sau mai putin veridice trec ca fiind adevaruri absolute, remarca Daily Mail.

Canguri si koala la tot pasul

Se zice ca in Australia, cangurii cutreiera strazile si poti sa mangai cate un koala oricand ai chef. In realitate, insa, singurele locuri in care poti da nas in nas cu aceste animale sunt gradinile zoologice si, daca ai noroc, in desert (asta daca vacanta te poarta si in aceste destinatii).

In Australia, 90% dintre locuitori sunt oraseni, asa ca nici ei nu vad prea des aceste animale.

Iti faci selfie in vacanta cu monumente istorice? UE ar vrea sa le interzica

Trebuie sa porti esarfa daca mergi in Orientul Mijlociu

Acesta nu e un mit, ci, mai degraba, o parte din adevar. Conteaza mult in ce tara mergi. In Arabia Saudita, de exemplu, cea mai conservatoare dintre tarile musulmane, se asteapta de la o femeie sa fie acoperita in cea mai mare parte a timpului. In moschee nici nu te poti gandi sa intri altfel decat cu capul acoperit.

Insa in Dubai si Maroc, sa stai la piscina hotelului in bikini este, in general, acceptabil. Acopera-ti insa umerii si genunchii si evita hainele stramte daca mergi in oras!

E insa general valabil sa respecti cultura tarii in ale carei granite te afli.

Piramidele sunt in mijlocul desertului

Daca n-ai ajuns niciodata la piramidele din Egipt si nici nu esti prieten cu atlasul, e posibil sa crezi ca aceste constructii stravechi se afla in plin desert. Iar asta deoarece multe fotografii cu piramidele din Giza sunt facute din anumite unghiuri sau constructiile sunt pozate din plan apropiat, fara a fi vizibil ce se afla langa ele.

In realitate, insa, acestea se afla la o aruncatura de bat de civilizatie.

Marele zid chinezesc e singura structura vizibila din spatiu

Da, e adevarat ca Marele zid chinezesc e cea mai lunga constructie din lume, insa nu e vizibil din spatiu. Descoperirea care a daramat mitul a fost facuta in 2003 de Yang Liwei, un astronaut chinez.

Norvegia e o tara arctica

Norvegia e una dintre tarile de unde sunt vizibile asa-numitele "lumini ale nordului", asa ca multi calatori cred ca intreaga tara se afla in regiunea polara. De fapt, doar insulele Svalbard sunt in zona arctica.

Mare parte dintre regiunile cu o densitate mai mare a populatiei se afla in zone cu climat temperat si sunt surprinzator de verzi.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#mituri turism, #mituri piramide Egipt, #mituri obiective turistice, #mituri Australia, #canguri Australia , #turism