Cluj Napoca, in presa straina: Un oras pe care trebuie sa il vizitezi cel putin o data in viata

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 10:26
7170 citiri
Cluj Napoca, in presa straina: Un oras pe care trebuie sa il vizitezi cel putin o data in viata
Foto: captura Youtube/Aerials

"In inima Romaniei, pe un mic deal, inconjurat de paduri si pajisti, exista un oras minunat, numit Cluj Napoca", incepe un material din presa straina, menit sa convinga oamenii sa viziteze orasul din vestul Romaniei.

In aceste zile, multe orase din lume au un monument sau o activitate culturala specifica care le diferentiaza de altele. Multe altele se concentreaza pe afaceri, pe institutii de invatamant superior si pe distractia de noapte. Iar in unele, aceste aspecte se imbina. Un astfel de exemplu este si Cluj Napoca, noteaza Blasting News.

Cu o istorie de peste 21 de secole, Cluj Napoca este al doilea oras ca marime din Romania, dupa capitala Bucuresti, avand in jur de 350.000 de locuitori, "cei mai multi dintre ei tineri si bine educati", noteaza sursa citata.

Presa straina mai scrie ca orasul, care in 2015 este Capitala Europeana a Tineretului, a fost ales si de unele companii foarte mari pentru a construi fabrici aici, dand exemplu Bosch sau Emerson.

"In primul rand, Cluj Napoca este un oras multicultural si are multe cladiri si monumente. Unul dintre acestea este Biserica Sfantul Mihail din Piata Unirii, construita la sfarsitul secolului al 14-lea in stilul gotic, specific perioadei", noteaza sursa citata, continuand lista cu Gradina Botanica, Palatul de Justitie, Opera Nationala Romana sau Opera Maghiara.

Daily Mail lauda un local din Romania: Aduce aminte de atmosfera din cartile lui Jules Verne (Galerie foto)

In atentia presei straine au intrat si festivalurile care au loc la Cluj Napoca, printre care Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) sau Festivalul Untold, la care au participat peste 230.000 de persoane la prima editie, care a avut loc in acest an, si unde au facut spectacol artisti ca David Guetta, Avicii sau John Newman. Aceste lucruri fac din Cluj Napoca, mai spun jurnalistii, unul dintre cele mai potrivite orase pentru distractia de noapte.

Pe langa festivaluri, in acest oras poti sa gasesti o multime de cluburi, baruri si pub-uri in care poti sa gasesti toate genurile de muzica.

In privinta invatamantului, aici se gaseste Universitatea Babes-Bolyai, care este cea mai mare din tara si unde 55.000 de studenti invata la diverse specializari in limba romana, engleza, germana sau maghiara. Jurnalistii nu au ratat nici cele doua stadioane sau Sala Polivalenta.

"In concluzie, Cluj Napoca este un oras mare din toate punctele de vedere, cu oameni ospitalieri si multe locuri de vizitat, asa ca a meritat sa il vizitez", se incheie articolul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cluj Napoca presa straina, #Cluj Napoca turism, #vizitat Cluj Napoca , #turism