Cum sa vizitezi tot Parisul intr-un weekend

Sambata, 09 Martie 2013, ora 16:37
5470 citiri
Cum sa vizitezi tot Parisul intr-un weekend
Foto: www.worldcitiesculturereport.com

Multe femei viseaza sa ajunga sa admire Turnul Eiffel sau sa se plimbe Champs-Elysees, iar perioada aceasta este perfecta pentru o astfel de escapada. Sigur ca este ideal sa petreci o saptamana in orasul romantic, insa cand ai doar doua zile la dispozitie ce alegi?

Citeste in continuare un mic ghid care te va ajuta sa vizitezi intreg Parisul in doar 48 de ore. Acest itinerar este flexibil, poti schimba ceva, insa in mare iti va fi de ajutor, arata About.com.

Prima zi

Prima dimineata o poti incepe cu un mic dejun delicios la una dintre cafenelele din oras, recomandate ar fi Le Mouffetard sau Le Pain Quotidien. Apoi mergi prin Cartierul Latin pentru o plimbare, continua cu o promenada pe Strada Mouffetard, una dintre cele mai cunoscute destinatii din Paris.

Ajungi la Universitatea Sorbona, iar de aici poti merge la Gradina Luxembourg sau Muzeul Medieval National. In ceea ce priveste Universitatea Sorbona s-ar putea sa fii nevoit sa o admiri doar de afara si sa nu te poti plimba pe holurile ei, deoarece vizitele sunt permise doar studentilor, dar rareori si grupurilor care anunta din timp.

Gradina Luxembourg, numita de localnici Luco, se intinde pe 23 de hectare si ceea ce o face unica, in afara florilor uimitoare, sunt sculpturile minunate. Este locul preferat al francezilor pentru a petrece o dupa amiaza insorita de primavara.

In mijlocul gradinii se afla Palatul Luxemburg. In plus, daca mergi si cu copiii, cei mici se vor bucura de teatru de papusi.

Sigur ti se face foame, incearca la Le Balzar. Dupa ce te-ai saturat pleaca spre Catedrala Notre Dame si apoi catre clasicele muzee: Luvru si d'Orsay. Continuam aventura pe Champs-Elysee si la Arcul de Triumf si ne oprim la Turnul Eiffel.

Muzeul d'Orsay adaposteste cea mai mare colectie de picturi, sculpturi si obiecte decorative realizate intre 1848 si 1914. Trebuie sa stii ca acesta este inchis de 1 mai, 25 decembrie si 1 ianuarie, iar intrarea este gratuita in prima duminica a fiecarei luni.

Cina o poti savura la restarurantele de la Turnul Eiffel sau la Cafe de l'Alma si seara se poate incheia cu o plimbare cu barca.

A doua zi

In urmatoarea dimineata micul dejun serveste-l la Aux Delices de Saint-Paul si apoi fa-ti siesta cu un tur pe jos prin celebrul cartier Marais, unul dintre cele mai vechi din Paris. Este printre putinele cartiere care pastreaza si astazi strazile inguste si stilul arhitectural medieval renascentist. In doua ore, maximum trei, ar trebui sa termini turul cartierului.

Lista continua cu Centrul Pompidou, iar pranzul poate fi servit la Chez Georges sau La Quincambosse. Urmatoarea destinatie este Canalul Saint-Martin. Poti face o promenada pe marginea sa sau te poti plimba cu bicicleta, insa si plimbarea cu barca pe canal este o posibilitate.

Iar de aici poti merge catre cartierul istoric Montmartre, care a fost initial un sat. Numerosi artisti, printre care Pablo Picasso, au creat aici.

Cina si spectacolul la Moulin Rouge sau A la Bonne Franquette iti vor incheia mica vacanta.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#cum sa vizitezi Parisul, #sfaturi vizita Paris , #turism
Comentarii