Huffington Post invita americanii in Romania: Motive pentru care trebuie vizitat Bucurestiul

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 12:58
6454 citiri
Huffington Post invita americanii in Romania: Motive pentru care trebuie vizitat Bucurestiul
Foto: Ziare.com

Huffington Post a publicat un amplu articol despre Bucuresti, scris de un un blogger roman, Ioana Budeanu.

Aceasta prezinta capitala Romaniei ca fiind un loc "plin de viata, minunat si vibrant, unde traditiile se intalnesc cu designul futurist, unde mancarea e delicioasa, restaurantele, barurile si terasele sunt pentru toate gusturile, unde arhitectura si parcurile te vor mira si unde bisericile, muzeele, hotelurile si viata de noapte sunt de-a dreptul impresionante".

Autoarea afirma ca orasul inca prezinta semne ale trecutului, insa evolueaza intr-un loc minunat. Intr-un prim articol despre Bucuresti (pentru ca Huffington Post anunta ca va mai urma unul), autoarea trece in revista mai multe atractii, cum ar fi mancarea, muzeele, parcurile, gradinile secrete sau hotelurile.

Mancarea

Atat in Bucuresti, cat si in intreaga Romanie, mancarea e una dintre atractiile majore. Peste tot vei gasi restaurante traditionale sau internationale, unde bucatarii se intrec sa-ti puna pe masa cele mai bune mancaruri.

In Capitala exista peste 900 de restaurante, baruri, cafenele, brutarii sau tarabe cu mancare pe strada, unde pana si cele mai extravagante pofte pot fi potolite.

Bucurestiul e faimos mai ales pentru "Caru cu bere", care serveste mancare traditionala romaneasca, "Kunnai", unde mancarea e cu specific thailandez, "Meze Taverna", cu mancare greceasca, "Trattoria Il Calcio" (mancare italiana), "El Torito" (mexicana) si lista poate continua.

Biserici

Bisericile din Romania inseamna secole de istorie si credinta, cultura, dar si arhitectura, ambitie si dorinta de a construi ceva trainic, de a opri timpul in loc. In Bucuresti sunt sute de biserici si fiecare dintre acestea spune o poveste.

Romanii sunt credinciosi, legati cu fir invizibil de pamantul si de traditiile lor, mai afirma autoarea articolului publicat de Huffington Post. "Va fi o placere sa patrunzi in universul lor!", mai scrie ea.

Terase si restaurante pe acoperis

In ultimii zece ani, cladiri din ce in ce mai inalte au fost ridicate in Bucuresti, pe acoperisul lor aflandu-se terase si restaurante. Fie ca mergi in toiul zilei, fie ca alegi seara, pentru a vedea apusul, splendide sunt "18Lounge", "Sole Bar & Restaurant", "Zoom Out", "SkyBar", "Allhambra", "Club Lounge Intercontinental", "Pasha by Noah" sau "Dinner in the Sky".

Muzeul satului

Muzeul Satului este unul dintre cele mai frumoase si originale muzee in aer liber din Europa. Aici sunt case traditionale din toata Romania, natura salbatica, povesti despre oameni si istorie, poteci ascunse, un lac superb si oameni prietenosi - totul in mijlocul unui oras.

Parcuri

Bucurestiul e un oras verde, afirma autoarea articolului. Zeci de parcuri pot fi vizitate, dar mai cu seama nu trebuie ratate Cismigiu, Herastrau, Parcul Circului, Titan si Parcul Carol, poate cel mai frumos.

Poti inchiria gratuit o bicicleta sau poti face un picnic. Toate aceste parcuri au lacuri superbe, asa ca poti sa te plimbi si cu barca, sa hranesti ratele ori lebedele.

Calea Victoriei

Potrivit autoarei, Calea Victoriei e un motiv in sine de a vizita Bucurestiul. In ultimii zece ani, cladirile sale, strazile, magazinele si restaurantele s-au schimbat complet. Mai e inca de munca, insa lucrurile se schimba, scrie Ioana Budeanu.

Desi nu are mai mult de trei kilometri, Calea Victoriei e plina de atractii, la acest capitol enumerand cladirea CEC, Casa Armatei, Palatul Telefoanelor, hoteluri elegante, cladiri din alte ere, biserici, mici parcuri, terase secrete si uriase cladiri de birouri.

Arhitectura

"Desi multi compara Bucurestiul cu Istanbulul sau Parisul, pot spune ca Bucurestiul le depaseste pe amandoua", afirma autoarea articolului. E un oras mai placut decat Istanbulul, din punct de vedere estetic, si mai nou, mai viu decat Parisul. "Stiu ca nu ma credeti, asa ca va trebui sa veniti, ca sa va convingeti singuri!", scrie autoarea.

Cum sa vizitezi tot Parisul intr-un weekend

Nopti de vara

Bucurestiul e un oras sigur, unde e o placere sa te plimbi pe strazi si in parcuri noaptea, sa vizitezi Centrul Vechi si sa vezi cat de mult se bucura de viata oamenii.

Gradini secrete

Romanii chiar se bucura vara de terasele lor frumoase si elegante. "Le vei iubi!", garanteaza autoarea, numind si cateva atractii din acest punct de vedere: "Ceai la Metoc", "Infinitea", "Eden Garden", "Verona", "Ceainaria La un ceai".

Muzeul de Arta

Daca ai vreme sa vizitezi un singur muzeu in Bucuresti, acesta ar trebui sa fie Muzeul National de Arta. In afara faptului ca e o cladire cu adevarat impresionanta, aici pot fi admirate atat lucrarile pictorilor romani, cat si cele ale artistilor internationali.

Locuri unde sa te simti in largul tau

Daca vrei sa mergi intr-un loc unde sa simti vibratia orasului, sa vezi cum se distreaza romanii, dar sa te simti confortabil, in largul tau, mergi la restaurantul "Colosseum", din Calea Victoriei, la "Journey Pub" ori "Veranda Frumoasa", este sfatul autoarei.

Hoteluri

Poti gasi atat hoteluri din lanturi internationale - Continental, Radisson, Hilton, Marriott -, cat si hoteluri butic sic, asa cum sunt Hotel Epoque, Grand Boutique Hotel sau Hotel Rembrandt.

Potrivit autoarei, in Capitala sunt nu mai putin de 500 de hoteluri sau locuri in care te poti caza. Recomandarea acesteia este Grand Hotel Continental, de cinci stele, din Calea Victoriei, sau Intercontinental.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#turism Bucuresti atractii, #Bucuresti presa internationala, #Bucuresti atractii turistice, #turism Romania presa straina , #turism