O noua taxa pentru turisti intr-unul dintre cele mai vizitate orase europene

Vineri, 06 Mai 2016, ora 17:47
7687 citiri
O noua taxa pentru turisti intr-unul dintre cele mai vizitate orase europene
Foto: Arhiva Ziare.com

Turistii care viziteaza Barcelona ar putea sa fie nevoiti sa plateasca o noua taxa, anunta autoritatile catalane.

Potrivit primarului Barcelonei, Ada Colau, turistii ar putea sa o plateasca chiar si daca nu raman peste noapte in oras, informeaza Conde Nast Traveler.

Explicatia introducerii acestei taxe pentru cei care viziteaza orasul este aceea ca turistii proveniti de pe navele de croaziera sau cei veniti in tururi organizate, care nu raman peste noapte in oras, contribuie la congestionarea traficului in oras.

In prezent, cei care vin sa innopteze in orasul in care se afla minunea arhitecturala a lui Antoni Gaudi, Sagrada Familia, deja platesc o astfel de taxa.

Insa autoritatile, care au confirmat ca iau in considerare introducerea taxei, afirma ca e nevoie de fonduri pentru a suporta costurile turismului, pentru ca "cei care viziteaza orasul sunt scumpi". Potrivit unui oficial, turistii isi pun direct amprenta asupra costurilor cu infrastructura, curatenia si securitatea orasului. In plus, determina multi localnici sa paraseasca Barcelona.

Incendiu la Sagrada Familia - sute de turisti evacuati

In 2015, cand primarul din Barcelona si-a preluat mandatul, edilul a adus in discutie limitarea numarului turistilor, pentru ca orasul sa nu ajunga la o limita de saturatie si sa se transforme in Venetia.

De atunci au mai fost luate masuri deloc prietenoase cu turistii, cum ar fi interzicerea grupurilor mari de turisti sa viziteze locuri faimoase din oras, asa cum e piata La Boqueria, vinerea si sambata.

Un sondaj realizat anul trecut arata ca 5,3% dintre locuitorii Barcelonei sunt de parere ca cea mai mare problema a orasului o reprezinta turistii. Acestia au plasat acest aspect chiar mai presus de saracie.

Nu doar in Spania se incearca limitarea turismului in anumite zone; la fel se procedeaza si in Italia (in regiunea cunoscuta ca Cinque Terre) sau in Islanda, unde se cerceteaza in prezent cat de plin de turisti poate fi un loc inainte ca experienta celor care il viziteaza sa nu mai fie una placuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#taxa turisti Barcelona, #taxe turism Barcelona, #taxe turisti Spania, #noua taxa vizitare Barcelona , #turism