Partiile de schi sunt verificate de oamenii Elenei Udrea

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 17:32
2319 citiri
Partiile de schi sunt verificate de oamenii Elenei Udrea
Foto: Facebook

Partiile de schi din intreaga tara sunt verificate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), care a infiintat comandamentele de iarna pentru turism.

De asemenea, se va mai verifica dotarea punctelor de prim-ajutor si salvamont, dar si starea in care se afla hotelurile, restaurantele si agentiile de turism, se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Persoanele care vor sa faca sesizari sau reclamatii privind serviciile de care beneficiaza au la dispozitie nonstop si gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82.

Din aceste comandamente de iarna pentru turism fac parte reprezentanti ai Directiei Control, Verificare si Monitorizare Turistica din cadrul MDRT, ai administratiei publice locale si ai serviciilor publice de salvamont.

Directorul Directiei Control, Verificare si Monitorizare Turistica din cadrul MDRT, Dorin Gherghina, a declarat ca activitatea acestor comandamente contribuie la cresterea gradului de siguranta a serviciilor din domeniul turismului.

"Comandamentele de iarna pentru turism urmaresc, in primul rand, sa se asigure ca sunt respectate masurile privind siguranta turistilor pe partii si asigurarea calitatii serviciilor din domeniul turismului. De asemenea, comandamentele urmaresc si prevenirea si combaterea evaziunii fiscale din sectorul cazarii si al alimentatiei publice, precum si asigurarea unei competitivitati loiale la nivelul industriei.

Actionam dupa un grafic precis care vizeaza verificarea tuturor partiilor din tara si efectuam controale, prin sondaj sau la sesizarea turistilor, a structurilor de primire turistica din statiuni si a agentiilor de turism. Ii invit pe turisti, pentru binele lor, ca, inainte sa faca rezervari, sa verifice pe site-ul ministerului nostru, www.mdrt.ro, daca unitatile de cazare si alimentatie publica sau agentiile de turism functioneaza legal si daca au certificat de clasificare sau licenta de turism.

Turistii trebuie sa stie ca, alegand serviciile unor operatori care nu au aceste clasificari, se supun unor riscuri majore privind siguranta si sanatatea lor", a spus acesta.

I.U.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#comandament iarna turism, #Udrea stare partie schi, #comandament iarna schi, #comandament iarna Udrea , #turism