Peninsula Istria, o locatie ideala pentru vacanta (Galerie foto)

Luni, 17 Mai 2010, ora 11:27
8652 citiri
Peninsula Istria, o locatie ideala pentru vacanta (Galerie foto)
Foto: Agentia Eurotravel TGV - Altours

Croatia- 1.187 de insule, 1.778 km de litoral continental, sapte parcuri nationale, 50 de castele medievale, vegetatie si clima mediteraneene - aceasta este cea mai simpla definitie pe care o putem da Croatiei.

Peninsula Istria se afla in nordul Marii Adriatice, intre golful Trieste la vest si golful Kvarner la est, in extremitatea nord-vestica a coastei Dalmate, aproape rupta de restul Croatiei. Este unita de aceasta printr-o fasie subtire de uscat, in apropierea localitatii Rijeka, iar forma ei este asemanatoare cu cea a unei inimi.

Este situata exact la jumatatea distantei dintre Ecuator si Polul Nord, ceea ce face din ea zona cea mai atractiva din emisfera nordica. Idilica si simbolica, paralela 45 ofera Istriei o iarna blinda, precum si cea mai placuta vara, totul fiind invaluit intr-o vegetatie mediteraneana.

Intreaga regiune este extrem de pitoreasca, remarcandu-se atat prin frumusetea nealterata a padurilor sale, cat si prin vestigiile romane din principalele sale orase, deosebit de bine conservate.

Pe masura ce descoperiti Istria, veti remarca din ce in ce mai multe detalii incantatoare: fatadele bisericilor, micile satucuri si stradutele lor cu o arhitectura specifica, murmurul apei, ciresii infloriti.

Amatorii de sport au de unde alege: pot practica inotul sau scufundarile, se pot orienta catre ciclism, speologie, echitatie, volei sau tenis. In cazul in care soarele nu straluceste cu putere, se pot vizita obiective istorice din timpul romanilor sau din Evul Mediu.

Istria este perferata de turisti pentru posibilitatile de divertisment pe care le ofera ,spre deosebire de Dalmatia care este preferata de turistii care doresc relaxare si odihna. Istria Verde este partea centrala a peninsulei Istrie, un tinut imbietor de dealuri pe varfurile carora sunt asezate diverse orasele medievale care abunda in istorie si vai roditoare.

Viticultura si cultivarea maslinelor sunt parte din traditia Istriei, iar vinul si uleiul de masline sunt o parte importanta si insemnata din bucataria Istriei si din zona Mediteranei. Pamantul rosu si apropierea marii dau vinului de Istria o aroma, culoare si gust deosebit. Uleiul de masline se produce de secole in Istria. Este specific prin gustul amarui si culoarea verzuie, reprezentand ingredientul necesar pentru o hrana sanatoasa. Istria este plina de podgorii precum si culturi de ulei de masline pe care aveti posibilitatea sa le cunoasteti indeaproape.

Orasele si fortificatiile medievale - mici localitati romantice din Istria, de obicei asezate pe dealuri, incercuite de ziduri romane, sunt astazi o parte importanta din profilul cultural al turismului din Istria.

Si pentru ca totul sa fie perfect in regiunea Istria avem o multitudine de statiuni turistice precum Savudrija, Umag, Novigrad, Porec, Rovinj, Medulin sau Rabac - toate fiind la o aruncatura de bat de Romania. Din orice statiune din Istria se poate face oricand o excursie cu vaporul la Venetia (Italia), o vizita la pestera Postojna (Slovenia) sau o escapada la Lacurile Plitvice.

Pe traseul Bucuresti - Portile de Fier - Pozarevac (Serbia) - Belgrad - Zagreb - Istria, turistii romani au nevoie de aproximativ 12 ore pentru a ajunge in paradis. Acest timp record este datorat in special datorita faptului ca de la Pozarevac (Serbia) si pana in Istria se circula pe autostrada. Infrastructura Croatiei alaturi de natura generoasa este punctul forte al acestei tari cei 800 km de autostrada construiti in ultimii 5 ani fiind un plus din punct de vedere al atractivitatii acestei destinatii.

Agentia Eurotravel TGV - Altours

vacanteintop.ro

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Peninsula Istria oferte vacanta, #Peninsula Istria vacanta , #turism