Petrecerile de Revelion din Bucuresti atrag tot mai multi turisti straini. Gradul de ocupare a hotelurilor, peste 80 %

Joi, 20 Decembrie 2018, ora 23:52
2661 citiri
Petrecerile de Revelion din Bucuresti atrag tot mai multi turisti straini. Gradul de ocupare a hotelurilor, peste 80 %
Foto: Arhiva Pixabay

Petrecerile de Revelion din Capitala atrag tot mai multi turisti straini pentru ca dureaza pana in zori, ceea ce face ca gradul de ocupare a hotelurilor de 3 - 5 stele, in special ale lanturilor recunoscute international, sa fie de peste 80%, apreciaza Calin Ile, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).

Faptul ca la restaurantele din Bucuresti petrecerea de Revelion dureaza pana dimineata, in timp ce in localurile din majoritatea capitalelor europene se da stingerea imediat ce se trece in noul an, ii determina pe tot mai multi turisti straini sa-si petreaca noaptea dintre ani in capitala tarii noastre, potrivit unei analize a Ibis Continental Hotels.

Majoritatea turistilor straini care ajung in Bucuresti de Revelion au pana in 45 de ani, stau in oras doua nopti si provin in special din tarile vecine - Bulgaria, Serbia si Polonia, dar si din Marea Britanie, Italia, Germania si Franta.

"Cererea pentru Bucuresti ca oras pentru petrecerea Revelionului a inceput sa creasca in ultimii 4-5 ani, la inceput mai timid, iar acum, tot mai serios. Cresterea numarului de curse low-cost a influentat fluxul de turisti straini catre Bucuresti, dar cel mai mult conteaza ca, usor-usor, se imbunatateste imaginea orasului in ultima perioada, in primul rand datorita unor initiative private de promovare a orasului, cum ar fi Experience Bucharest, care e deja la a patra editie, context in care hotelierii sustin venirea a 100 de influenceri straini din online in Capitala, pentru a scrie despre oras", spune Calin Ile.

Principala motivatie pentru care vin strainii in Bucuresti de Revelion este sa petreaca. Modul in care are loc trecerea dintre ani in Romania reprezinta ceva aparte, diferit fata de ceea ce se intampla in alte tari.

"La noi distractia se intinde pana in zori, este o atmosfera festiva si toate cluburile, barurile, restaurantele si hotelurile pun in joc cele mai puternice resurse pentru a convinge clientii.

Organizatorii intra, parca, intr-un fel de competitie, o demonstratie de forta, creativitate, entuziasm, practic, o incununare a intregii activitati din anul respectiv", precizeaza Calin Ile, directorul general al Ibis Continental Hotels.

In afara petrecerilor organizate in toate marile cluburi din Bucuresti, numarul evenimentelor organizate in oras in perioada sarbatorilor a crescut in ultimii ani.

"Modul in care s-a facut decorarea de Craciun a orasului, iluminatul cu ocazia sarbatorilor, ii impresioneaza pe multi dintre vizitatori. Chiar si targul de Craciun e la un nivel mai bun decat in alti ani, desi fara o promovare pe masura, nu este considerat de straini un obiectiv turistic in sine.

Vizitatorii din alte tari sunt atrasi in Bucuresti si de variantele de shopping pe care le au in aceasta perioada. Din pacate, institutiile culturale nu se adapteaza acestui val de turisti, majoritatea muzeelor fiind inchise exact de sarbatori. Pe de alta parte, cazinourile din Capitala sunt o atractie pentru anumite piete, cum ar fi cea israeliana", a spus Calin Ile.

Pentru un Revelion in Bucuresti, un turist strain aloca cel putin 400 de euro, suma in care este inclusa cazarea, masa si petrecerea din noaptea de Anul Nou. Durata medie a sederii lor in Bucuresti este de 2 zile (adica 31 si 1 ianuarie).

"Obiectivul nostru pentru anii urmatori este sa ii facem sa ramana minimum 3 nopti, iar pentru a atinge acest obiectiv vom cauta sa adaugam la lista de atractii si programe pentru zilele de 1 si 2 ianuarie, astfel incat plecarea lor sa se intample pe 3 ianuarie.

Poate renasterea obiceiului carnavalului de a doua zi, poate spectacole cu traditii gen Sorcova la Muzeul Satului sau orice alta idee creativa ar ajuta in acest sens", a spus Calin Ile.

Acesta apreciaza ca promovarea orasului este facuta, mai degraba, de operatorii privati, cluburi si agentii de turism, iar hotelurile stiu sa pastreze pretul corect pentru a fi atractive in aceasta perioada. Presedintele FIHR considera ca, incepand din anul 2019, s-ar putea face o promovare structurata a destinatiei Bucuresti, odata cu noua legislatie privind organizatiile de management al destinatiei.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#turisti Bucuresti Revelion , #turism