Premiera in Romania: Concert de opera intr-un vulcan stins, la Racos

Miercuri, 01 August 2018, ora 20:45
4437 citiri
Premiera in Romania: Concert de opera intr-un vulcan stins, la Racos
Foto: Captura ecran Facebook/ Ziua Pietrei

Un concert de opera intr-un vulcan stins va avea loc, in premiera in Romania, in cadrul celei de-a doua editii a evenimentului "Ziua Pietrei" care se va desfasura sambata in localitatea brasoveana Racos.

Potrivit organizatorilor, in cadrul manifestarii vor mai avea loc expozitii, ateliere pentru copii, demonstratii de cioplit si sculptat in piatra, tir cu arcul, spectacol de teatru, proiectii de filme, demonstratii de dans, targ de produse locale.

"Este un eveniment care are ca scop promovarea comunitatii din Racos si a Complexului geologic din localitate. Pentru prima data in Romania, m-am interesat si nu s-a mai organizat, va avea loc primul concert de opera din tara care se desfasoara in interiorul unui vulcan, vulcanul stins din Complexul geologic Racos.

Concertul va fi sustinut de solistii Operei Brasov Sonia Hazarian, Liviu Iftene, Sena Ducariu si Izabela Dicu. Concertul va dura o ora. Restul activitatilor vor avea loc in curtea Castelului Sukosd Bethlen din Racos, iar turistii vor intra pe poarta principala a acestuia, care nu s-a mai deschis de 30 de ani. Pe vremuri era poarta nobililor.

Accesul in castel al vizitatorilor se face pe o poarta secundara in restul zilelor. Prima editie desfasurata anul trecut, in 5 noiembrie, a fost una foarte reusita la care au participat un numar mare de turisti. Speram sa fie la fel si in acest an", a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, managerul proiectului, Catalin Cantor, de la Asociatia Carpaterra.

Evenimentul se desfasoara in aer liber si are scopul de a promova comunitatea din Racos, o zona saraca a judetului cu multe obiective nedescoperite de turisti.

Pe parcursul zilei, turistii vor avea la dispozitie un targ de produse locale. Incepand cu ora 10,00, timp de o ora jumatate vor avea loc demonstratii de dans sustinute de ansamblurile "Rozmaring", "Mandrutele" si "Iubaretii", care reprezinta cele trei etnii ale localitatii: romani, maghiari si romi. Timp de trei ore, intre 10:00 si 13:00, vor fi proiectii succesive ale filmului 3D "Istoria Geoparcului Persani".

In incinta Castelului Sukosd Bethlen, vizitatorii vor putea admira expozitia "Istoria Arheologica a zonei", dedicata sapaturilor arheologice desfasurate la Racos-Tipia Ormenisului intre anii 1980-2010. Copiii vor putea participa la tir cu arcul in curtea castelului, cu maestrul Denes Alexandru din Jimbor, la ateliere - "Vulcanii pe intelesul celor mici" si la demonstratii de cioplit si sculptat in piatra alaturi de parinti.

De la ora 11:00 si de la 14:30 se vor desfasura excursii ghidate in Complexul Geologic Racos.

Spectacolul de teatru "Micul print", adaptare dupa Antoine de Saint-Exupery, prezentata de Asociatia Museion incepe la ora 14:00 si va dura doua ore. Urmeaza de la ora 17:00 concertul de opera in vulcanul stins, iar de la 20:00, timp de o ora si jumatate, in curtea castelului va avea loc vizionare de filme. Evenimentul se va incheia cu un spectacol de lasere.

Evenimentul este realizat de Asociatia Carpaterra prin proiectul "Vulcanul Racosului - resursa de dezvoltare culturala". Proiectul este cofinantat de Consiliul Judetean.

Comuna Racos se afla la 68 de km de municipiul Brasov si se poate ajunge cu masina pe DN 13 Brasov-Targu-Mures sau cu trenul.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#concert opera vulcan stins Brasov , #turism