Romania la picior Brasov - Bran, Moeciu, Rasnov (Galerie foto)

Marti, 01 Ianuarie 2013, ora 09:38
13423 citiri
Romania la picior Brasov - Bran, Moeciu, Rasnov (Galerie foto)

Judetul Brasov se numara printre cele mai frumoase din Romania si cuprinde zone turistice care au aparut in numeroase topuri internationale in privinta destinatiilor turistice.

Cand spui Bran, imediat te gandesti la castel si implicit la Dracula. Nu stim daca o sa il intalnesti pe contele infiorator, insa sigur ai sa gasesti un peisaj de vis. Mareata constructie pare ca vegheaza intreaga zona de sus, de pe stanca.

Foto: primulsite.ro

Romania la picior - Lacul Capra

Suntem convinsi ca nu ai nevoie de mare ajutor sa ajungi la castel, insa amintim ca este situat in Pasul Bran-Rucar, la 30 de kilometri de Brasov, iar coordonatele GPS sunt 45.515189,25.367424.

Foto: bran-online.info

Tot in judetul Brasov poti vizita Cetatea Rasnov, construita in secolele 13-14 in scopul apararii de atacurile tatarilor.

Foto: wonderfulromania.ro

Romania la picior - Parcul National Retezat

Frumoasa cetate poate fi vizitata zilnic intre orele 09:00 si 19:00 vara, iar iarna pana la 17:00. Pretul unui bilet intreg este 10 lei, in timp ce elevii si copiii platesc 5 lei. Daca vrei sa filmezi sau sa faci fotografii, trebuie sa platesti inca 5 lei.

Calatoria ta poate continua cu Pestera Valea Cetatii, care se afla la putin peste un kilometru distanta de Cetatea Rasnov. Aceasta este deschisa in fiecare zi de la 10:00 la 18:00, iar tariful este de 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii.

O alta zona laudata in presa internationala este Poiana Brasov cu minunatiile sale.

Si orasul Brasov in sine merita vizitat cel putin o data in viata. Printre atractiile turistice se numara Parcul Rudolf, Piata Sfatului, Statuia Johannes Honterus, Casa Memoriala Gheorghe Dima, Catedrala Ortodoxa, Parcul Nicolae Titulescu, Poarta Schei, Cetatea Brasov sau Muzeul de Etnografie.

Foto: skytrip.ro

Cetatea Siria - Romania la picior

Zona Moeciu este preferata multor romani pe timp de vara, insa iarna numarula acestora se dubleaza. Fie ca vrei sa urci pe munte sau ca vrei sa te plimbi la pas prin zapada, Moeciu este locul perfect. Localnicii sunt primitori si nu ne referim doar la cei la care te cazezi, ci in general.

Ajuns in zona, poti merge si la Manastirea Aninoasa, chiar daca aceasta este in judetul Arges.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#destinatii turistice Brasov, #destinatii turistice Romania, #iarna Poiana Brasov , #turism