The Guardian promoveaza Romania: De la monstruozitati comuniste, la Castelul lui Dracula

Sambata, 31 Martie 2012, ora 22:13
4238 citiri
The Guardian promoveaza Romania: De la monstruozitati comuniste, la Castelul lui Dracula
Foto: ALAMY

Romania merita vizitata pentru agitatul Bucuresti, cu "monstruozitatile lui din perioada comunista", pentru castelele medievale din Transilvania, in special Castelul lui Dracula, de la Bran, si pentru bisericile pictate din Bucovina.

Lista destinatiilor turistice pentru care tara noastra merita vizitata, realizata de jurnalistii de la publicatia britanica The Guardian, nu se opreste aici.

Romania, una din cele 9 destinatii de vis in care dolarul este puternic

Muntii Carpati, zona Maramuresului, Castelul de Gheata de la Balea Lac, cetatile medievale ale Transilvaniei si Delta Dunarii le-au starnit, la randul lor, interesul celor de la The Guardian.

Bucuresti

Capitala este intr-o etapa interesanta de dezvoltare, cu proiecte de modernizare prin investitii europene, cuprinsa de un zumzait general.

Ce trebuie vizitat in Bucuresti sunt "palatul obscen de grandios al lui Ceausescu si alte monstruozitati din perioada comunista, plus biserici medievale si manastiri", continua cotidianul britanic.

Muncii Carpati

Cunoscuti si ca Alpii Transilvaneni, Carpatii sunt perfecti pentru catarare, excursii cu bicicleta sau schi. Un pic mai plictisitor, insa la fel de palpitant este si un tur cu motocicleta prin muntii misteriosi ai Romaniei.

Castele

Romania nu duce lipsa nici de castele ca in povesti sau, dimpotriva, ca in filmele de groaza. O fi Castelul Peles cel mai opulent, dar Castelul de la Bran, casa legendarului Dracula, ramane preferatul turistilor.

Maramures

Daca tot ce cauti este o portie de viata rurala, atunci cu siguranta Maramuresul este locul potrivit pentru asa ceva. Ce asteptari sa ai de la aceasta zona istorica? Biserici de lemn si sate pitoresti, toate pe un fundal de munte.

Hotelul de Gheata

Hotelul de Gheata de la Balea Lac este si el prezent in destinatiile turistice romanesti promovate de The Guardian. Are camerele, barul, restaurantul si biserica facute exclusiv din gheata, iar accesul se face numai cu telecabina, pe timpul iernii.

Germanii, italienii si francezii - turistii straini care viziteaza cel mai mult Romania

Cetatile medievale din Transilvania

Tot in Romania, mai exact in zona Transilvaniei, sunt cateva orase medievale ce merita vizitate. Printre cele mai atragatoare sunt Brasovul, Sighisoara si frumosul Sibiu.

Delta Dunarii

In locul in care Dunarea se varsa in Marea Neagra se formeaza o delta, care leaga Romania si Ucraina: Delta Dunarii, unica in Europa. Este unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a observa pasari precum pelicani, cormorani, agrete si vulturi de mare cu coada alba.

Manastirile pictate din Bucovina

Jurnalistii britanici recomanda si manastirile din Bucovina, decorate cu fresce din secolele XV si XVI, care prezinta scene religioase.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#The Guardian vacanta Romania, #presa britranica Transilvania Dracula, #The Guardian Romania monstruozitati comuniste , #turism