Turismul speologic, pentru cei cu simt de aventura

Joi, 05 Mai 2011, ora 11:13
2762 citiri
Turismul speologic, pentru cei cu simt de aventura

Turismul speologic din Romania este unul dintre cele mai spectaculoase din Europa, in conditiile in care statul roman detine cel putin 10.000 de formatiuni carstice, de dimensiuni diferite, ce variaza de la 10 metri pana la 50 de kilometri.

Bloombiz.ro a aflat care sunt cele mai spectaculoase pesteri din tara si ti le prezinta pe cele accesibile, precizand, pentru fiecare in parte, particularitatile ce ii dau unicitate si coordonatele GPS.

Frumusetea unei pesteri depinde de turistii care o viziteaza, sustine Viorel Lascu, Presedintele Federatiei Romane de Speologie.

"Pentru un explorator, cele mai frumoase pot fi cele mai dificile, mai adanci, mai lungi, pentru cineva care este amator de fotografie sau de peisaj subteran, pot fi cele mai confectionate sau mai bogate in patrimonul speologic. Ca sa impacam toate categoriile, pot sa spun ca in Romania exista pesteri de clasa 4 sau 5, foarte dificil de parcurs, cum ar fi Pestera Vantului, cea mai mare din Romania, cea care are 50 de kilometri, Pestera din Valea Rea, care este cea mai adanca, are in jur de 750 de metri adancime. Avem Pestera Humbleu, care este o pestera de vreo 30 de kilometri, Pestera Sura Mare.

Sunt pesteri explorative, dificile. Dupa aceea, putem socoti, intre superlativele speologiei Pestera Nicula, Pestera Ursilor, Pestera Piatra Altarului, Pestera Secatura", a spus presedintele Federatiei Romane de Speologie. Citeste mai multe despre Turismul speologic, pentru turistii cu simt de aventura pe Business24.ro.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#turism speologic, #turism aventura, #turisti speologie, #pesteri Romania, #trasee pesteri dificile Romania , #turism
Comentarii