Zece lacuri incredibile din toata lumea (Galerie foto)

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 20:25
8737 citiri
Zece lacuri incredibile din toata lumea (Galerie foto)
Foto: Buzzle

Lacurile reprezinta una dintre cele mai vechi formatiuni de pe pamant. In continuare va prezentam zece lacuri care va vor taia respiratia datorita frumusetii lor. Acestea sunt renumite pentru numarul de turisti pe care il atrag anual.

Lacul Peyto este situat in Parcul National Banff, primul parc national al Canadei, arata Buzzle. Ceea ce il face cu adevarat uimitoare este culoarea turcoaz a apei. Lacul se afla la o inaltime de 1.860 de metri. Cel mai bun moment pentru a-l vizita este in iulie, august sau septembrie.

Lacul Argentino este situat, bineinteles, in Argentina, mai exact in provincia Patagonia. Lacul, considerat de multi una dintre minunile ademenitoare ale naturii, lacul se afla in Parcul National Los Glaciares, care face parte din patrimoniul UNESCO. Este inconjurat de ghetari si munti acoperiti de zapada si are o adancime maxima de 500 de metri. In plus, este cel mai mare lac de apa dulce din Argentina. Ca bonus, daca ajungi aici poti vizita 14 situri arheologice, care se afla in interiorul parcului.

Lacul Baikal, din Rusia, este cel mai vechi si mai adanc lac din lume si masoara 395 de kilometri lungime si 49 de kilometri latime. Contine mai multa apa decat toate cele cinci cele mai mari lacuri din America la un loc. Lacul de 25-30 de milioane de ani face parte din patrimoniul UNESCO si este alimentat de 330 de rauri. In plus, cuprinde 27 de insule. Adancimea sa este de 1.637 de metri.

Situat in regiunea Shannan, Lacul Yamdrok Tso este unul dintre cele trei lacuri sfinte din Tibet. Este un lac cu apa dulce, iar localnicii spun ca daca apa din el seaca Tibetul nu va mai fi locuit. Yamdrok Tso se afla la 4.441 metri deasupra marii si are 45 de kilometri in lungime. Este de preferat sa il vizitati vara.

Lacul alpin Riffelsee face parte dintr-un taram de vis din Elvetia. Acesta este situat la o inaltime de 2.757 de metri. Reflectia muntilor in apa face ca totul sa fie si mai spectaculos.

Considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri din Italia, Como a atras turisti inca de pe vremea romanilor. Este renumit pentru priveliste si pentru statiunile din jur. Este inconjurat de vile si palate, observandu-se usor ce i-a atras pe bogati, mai ales pe vedete.

Un alt lac incredibil de frumos din Parcul National Banff din Canada este Moraine. Acesta este situat la o altitudine de 1.885 de metri in Valea Ten Peaks. In zona exista mai multe trasee pe unde se pot face drumetii. Este ideal sa ajungeti aici in iulie august si septembrie.

Unul dintre cele mai vechi lacuri din America de Nord este Mono. S-a format in urma cu 760.000 de ani si are o inaltime de aproximativ 1.945 de metri. Aici va puteti plimba cu barca si, in acelasi timp, sa admirati mai multe specii de pasari. Poate fi vizitat din iunie pana in octombrie.

Lacul Five Flower (Cinci Flori) se afla in valea Jiuzhaigou din China si este unic in lume din toate punctele de vedere. O mare atractie sunt trunchiurile de copaci cazuti la baza acestuia. Se recomanda vizitarea sa in septembrie, octombrie si noiembrie.

Tot Canada ne ofera si Lacul Emerald, situat in Parcul National Yoho. Datorita peisajului uimitor acest lac este una dintre cele mai renumite destinatii de vacanta din tara. Exista un traseu pentru drumetii, care este accesibil si pentru persoanele in scaune cu rotile. Este bine sa ajungeti aici in iulie, august sau septembrie.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#cele mai frumoase lacuri, #lacuri spectaculoase, #lacuri frumoase, #lacuri unice, #top lacuri , #turism