6 destinatii speciale de vacanta pentru 2013 (Galerie foto)

Luni, 04 Februarie 2013, ora 12:31
7120 citiri
6 destinatii speciale de vacanta pentru 2013 (Galerie foto)
Foto: Corbis

La fiecare inceput de an ne facem planuri si visam cu ochii deschisi la schimbarile curajoase, deciziile intelepte sau vacantele indepartate de care vom avea parte in urmatoarele 365 de zile.

National Geographic propune cateva destinatii spectaculoase pentru 2013. Fie ca vorbim despre orase culturale, fie ca amintim de insule indepartate, toate aceste locuri minunate pot fi alegeri potrivite pentru petrecerea concediului.

Marsilia, Franta

Al doilea cel mai mare oras al Frantei, Marsilia, se afla in vechea si vestita provincie Provence. Marsilia este in 2013 si Capitala Europeana a Culturii, asa ca aici se vor organiza numeroase festivaluri si evenimente de muzica sau arta teatrala. Nu trebuie ratat Parcul National des Calanques, situat la marginea orasului, acolo unde vei vedea lagune, stanci, plaje, dar si delfini, broaste testoase sau pasari rare.

Cele mai bune perioade pentru a vizita Marsilia sunt iunie-august pentru plaja, aprilie-mai si septembrie-octombrie, cand temperaturile sunt mai placute, iar turistii mai putini.

Ravena, Italia

In secolul V, Ravena era capitala Imperiului Roman. Asadar, aici vei putea descoperi numeroase vestigii si monumente construite in acea perioada. Mozaicul, forma artistica prin care in trecut se povesteau diverse scene, este prezent la tot pasul. Il vei gasi in Bazilica San Vitale sau cladirile din secolele V si VI, dar poti afla mai multe despre acesta si de la artistii moderni, care folosesc aceeasi tehnica pentru lucrarile lor, in oras existand mai multe targuri sau workshopuri in acest sens.

Viziteaza Ravena in perioada iunie-octombrie, sau aprilie-mai (desi destul de aglomerat) si tine minte ca Festivalul de Mozaic RavennaMosaico are loc in octombrie-noiembrie 2013.

Malawi, sud-estul Africii

La granita cu Tanzania, Mozambic si Zambia se afla Malawi, careia i se mai spune si "Lacul stelelor". Regiunea este cunoscuta tocmai pentru lacurile sale ireale, drumurile prafuite, campurile de porumb, copacii baobab si toate frumusetile naturale pe care le ascunde Nyika National Park.

Daca vrei sa admiri frumusetea lacurilor in care traiesc o multime de pesti tropicali sau daca vrei sa vizitezi Malawi pentru safari, vino aici in perioada aprilie-mai si octombrie-noiembrie. Pentru minunile naturale ale Parcului National, cea mai ofertanta perioada este ianuarie-martie.

Bagan, Myanmar

In partea superioada a regiunii Bagan, primii regi budisti au construit foarte multe monumente religioase, ce pot fi admirate si astazi. Iti vei bucura nu doar spiritul, ci si ochii, calatoriile cu balonul cu aer cald relevandu-ti frumusetea imprejurimilor.

Perioada recomandata pentru turisti este octombrie-martie. Atunci se organizeaza zilnic calatorii cu balonul. De asemenea, tine minte ca localnicii isi respecta foarte mult traditiile si religia, asa ca imbraca-te adecvat atunci cand vizitezi toate acele temple budiste.

Thessaloniki, Grecia

Portul din Thessaloniki te va incanta cu siguranta, alaturi de relicvele antichitatii bizantine si otomane. Thessaloniki este un oras ce imbina arta si cultura cu viata de noapte, asa ca tot mai multi tineri aleg sa isi petreaca vacanta aici.

Iulie-august este perioada cea mai aglomerata, in vreme ce iunie si septembrie pot reprezenta o varianta buna pentru vacantele ceva mai linistite. International Thessaloniki Film Festival se desfasoara aici in fiecare noiembrie.

Grenada, Marea Caraibilor

O insula cu adevarat speciala, nepangarita inca de modern. Capitala Saint George este una dintre cele mai frumoase orase din Caraibe, insula oferind turistilor atat privelisti de neuitat, cat si activitati inedite. Astfel, Festivalul de muzica Maroon aduce laolalta dansuri traditionale, dar si acorduri de instrumente diferite.

De asemenea, in fiecare vineri, in orasul pescaresc Gouyave are loc "Fish Friday Festival". Vanzatorii si localnicii ofera turistilor prajituri pe baza de peste, creveti, scoici, bere si tot felul de mancaruri traditionale.

De asemenenea, Grenada mai este cunoscuta si ca insula condimentelor. O expeditie pe muntele Hartman isi va creste adrenalina. Aici vei putea admira pasarea nationala a insulei, porumbelul de Grenada.

Cea mai potrivita perioada pentru a vizita aceasta frumoasa insula este ianuarie-mai.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#destinatii vacanta 2013, #destinatii speciale vacanta, #destinatii concediu idei, #vacante spirituale , #vacante