Atractii ieftine si neasteptate in Amsterdam

Luni, 31 Mai 2010, ora 07:57
4185 citiri
Atractii ieftine si neasteptate in Amsterdam

Daca ai ajuns la Amsterdam, capitala Olandei, nu te multumi doar sa te axezi pe ceea ce ai citit sau auzit despre oras.

Nu te limita la a face o plimbare prin Flower Market si a vizita cateva dintre cele mai cunoscute muzee, cum ar fi Rijksmuseum, the Van Gogh Museum, the Rembrandt House and the Anne Frank House.

Din contra, dupa ce le-ai vazut pe acestea, mergi mai departe si exploreaza mai mult. Vei descoperi o alta fata incantatoare a Amsterdamului, incercand si altceva neasteptat. Iata cateva sfaturi in acest sens, potrivit msnbc.msn.com.

1. Istoria orasului

In plus fata de clasicele excursii cu vaporasul pe unul din canalele sale numeroase, poti vizita Amsterdam Historical Museum, care este gazduit de cladirea in care s-a aflat odinioara orfelinatul si care descrie istoria orasului pe parcursul a sapte secole.

2. Muzeul Posetelor si Portmoneelor

Acesta, unul dintre cele mai neobisnuite muzee, include o colectie de peste 4.000 de posete, genti, portmonee si accesorii, atat pentru femei, cat si pentru barbati, unele datand chiar din secolul al XVI-lea. Acestea reflecta nu doar schimbarile in moda, ci si transformari de nivel politic, istoric si economic, precum si progresul in productia de materiale. In plus, desi cele mai multe piese au fost create pentru femei, cea mai veche geanta, din secolul mentionat mai sus, a fost realizata din piele de capra si a apartinut unui barbat.

3. The National Museum of Spectacles

Acesta ofera o privire asupra 700 de ani de cultura, arta, moda, stiinta, insa numai prin intermediul unor aparate optice, cum ar fi monocluri, diferite tipuri de ochelari, binocluri. Nu uita si de colectia de jucarii optice a muzeului, care cuprinde oglinzi optice, lanterne magice, caleidoscoape, stereoscoape.

4. Cumparaturi

In afara de pietele deschise in aer liber din Amsterdam, unde poti gasi o varietate de obiecte, inclusiv antice, multe dintre cartierele orasului, cum ar fi The Nine Streets (De Negen Straatjes) sau The Button Shop (De Knopenwinkel), ofera experiente unice si neasteptate in ce priveste cumparaturile.

5. Hotelul Sofitel Amsterdam The Grand

Sa te cazezi la luxosul hotel de cinci stele Sofitel Amsterdam The Grand poate fi mult peste bugetul celor mai multi dintre turisti, insa acest lucru nu inseamna ca nu poti sa arunci o privire macar in jurul cladirii. Merita sa vezi aceasta constructie in care au avut loc diferite evenimente de-a lungul timpului, in special nunti ale unor personaje celebre.

6. Orasul Haga

Orasul Haga se afla la mai putin de o ora de mers cu trenul de Amsterdam. In acesta se afla guvernul Tarilor de Jos precum si Curtea Internationala de Justitie. In plus, in Haga se afla inca 30 de muzee, si un oras in miniatura, Madurodam, creat la o scara de 1:25.

7. Aeroportul Schiphol

Daca ai ajuns in Amsterdam, nu rata ocazia de a merge si la acest aeroport care ofera gratis foarte multe atractii. Printre acestea se numara: un acvariu, un loc de joaca pentru copii, diferite expozitii, sute de sezlonguri, o punte de observatie, o colectie de arta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Amsterdam vacanta, #Olanda vacanta, #Haga vacanta , #vacante