Bulgaria, mai frumoasa decat Rio de Janeiro pentru turistii britanici

Joi, 29 Iulie 2010, ora 23:09
2437 citiri
Bulgaria, mai frumoasa decat Rio de Janeiro pentru turistii britanici

Turistii britanici au renuntat sa-si mai petreaca vacanta de vara in locuri celebre precum Rio de Janeiro sau Sydney si prefera litoralul bulgaresc al Marii Negre, in primul rand pentru ca aici preturile sunt foarte mici.

"Costa Del Black Sea?" (Costa Del Marea Neagra? - n.r.), se intreaba cotidianul britanic in titlu, intr-un joc de cuvinte care trimite la numele statiunii spaniole Costa del Sol. "Cu totii mergem intr-o vacanta de vara. In insorita Bulgarie. Sau poate in Tunisia. Dar categoric nu mergem in Brazilia. Si cu siguranta nu vom vizita Australia. Cel putin, asa stau lucrurile daca ar fi sa dam crezare rezultatelor curioase ale unui nou sondaj, care realizeaza un clasament al plajelor din intreaga lume preferate de turistii britanici", scrie The Daily Mail.

Studiul, realizat de YouGov si Centre for Economics and Business Research, la comanda site-ului de cumparaturi online Kelkoo, indica faptul ca litoralul bulgaresc al Marii Negre este cel mai intesat de turisti britanici. In plus, sondajul da o adevarata lovitura celebrei plaje Bondi din Sydney, care ocupa un surprinzator loc 20, comenteaza publicatia britanica. Exista, totusi, o explicatie sensibila pentru esecul inregistrat de Sydney - sondajul claseaza plajele in functie de cativa factori, inclusiv pretul zborului pana la aceste destinatii.

Alti factori sunt pretul de cazare, atractiile din zona, rata de schimb valutar, vremea si siguranta. Ultimul criteriu explica de ce Rio de Janeiro, un oras vestit pentru plajele Copacabana si Ipanema si pentru petrecerile sale, se claseaza abia pe locul al 19-lea: are, in acelasi timp, reputatia unui loc unde se produc multe crime.

Un rezultat neasteptat de bun il obtine Tunisia, care s-a clasat imediat dupa Bulgaria, pe locul al doilea, in timp ce locul al treilea este ocupat, in mod previzibil, de Turcia, scrie Daily Mail. Dupa Antalya (Turcia), pe locul al patrulea este Sharm el Sheikh, celebra statiune din Egipt.

Accesibilitatea preturilor s-a dovedit a fi factorul-cheie de care tin cont turistii britanici atunci cand isi aleg destinatiile pe litoral - 85% dintre cei chestionati spun ca sunt preocupati in primul rand de costuri, in timp ce securitatea (pentru 81%), vremea (78%) si mancarea buna (77%) sunt, de asemenea, foarte importante.

"In actualele conditii, turistii britanici par sa fie preocupati de costuri mai mult ca niciodata", a comentat Bruce Fair de la Kelkoo UK. "Criteriile care conteaza cel mai mult par sa fie valoarea banilor si accesibilitatea preturilor", a completat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Bulgaria Rio Janeiro britanici, #destinatii vacanta Bulgaria , #vacante
Comentarii
Poza antim
antim
rank 5
ei, britanici confuzi, care inca nu stiu ce-i la doi pasi, mai la nord,