Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai frumoase sate din Franta (Galerie foto)

Joi, 13 Iunie 2013, ora 07:57
43806 citiri
Cele mai frumoase sate din Franta (Galerie foto)

Satele mici din Franta au o frumusete aparte, conferita de vechimea si istoria din spatele lor. Atmosfera linistita care domneste in aceste locuri te imbie sa le iei in considerare pentru o vacanta.

The Local a realizat o selectie a celor mai pitoresti sate din Franta, ca si motivele pentru care acestea au devenit cunoscute si merita vizitate, pornind de la voturile francezilor.

Locronan, Finisterre, Bretania

Cu o populatie de 800 de locuitori, acest sat este celebru prin faptul ca aici regizorul Roman Polanski a realizat filmarile pentru Tess (1979), ecranizarea romanului lui Thomas Hardy, publicat in 1891, intitulat Tess of the d'Urbervilles.

Espelette, Pyrenees-Atlantique, Aquitaine

Populatia din Espelette este de 1.987 de locuitori. Satul este faimos pentru celebrul sau piper rosu, piperul de Espelette sau Ezpeleta in spaniola.

Talmont-sur-Gironde, Charente-Maritime, Poitou-Charente

Acest satuc cu numai 79 de locuitori este situat pe un afloriment in apropierea estuarului Gironde, in sud-vestul Frantei.

Veules-les-Roses, Seine-Maritime, Normandia de Sus

Veules-les-Roses are 601 locuitori si a fost ca un magnet pentru scriitori si artisti de-a lungul anilor. Printre cei care au apreciat foarte mult acest loc s-a numarat si Victor Hugo.

Conques, Aveyron, Muntii Pirinei

In Conques traiesc 281 de oameni, iar printre atractiile acestui loc se afla Manastirea Saint Foy, al carei nume nume provine de la un martir din secolul al IV-lea, ale carui ramasite au fost tinute in biserica pana cand le-a furat un calugar, in secolul al IX-lea.

Flavigny-sur-Ozerain, Cote-d'Or, Burgundia

In Flavigny-sur-Ozerain traiesc 323 de persoane. Asezarea a devenit celebra dupa ce aici au venit Johnny Depp si Juliette Binoche, in 2000, pentru a filma pelicula Chocolat.

Turenne, Correze, Limousin

Populat de 794 de persoane, acest sat se afla la 408 metri inaltime in cel mai inalt punct al sau. In plus, intreaga localitate este situata pe o stanca de calcar.

Wissant, Pas-de-Calais, Nord-Pas-de-Calais

Populatia acestui sat ajunge la 1.064 locuitori, iar ceea ce il face celebru este faptul ca pasionatii de sport il numesc un fel de "Mecca" al surfului din Franta, datorita vanturilor puternice si valurilor inalte.

Maincy, Seine-et-Marne, Ile-de-France

In Maincy traiesc 1.768 de locuitori, cel mai cunoscut obiectiv turistic al sau fiind Castelul Vaux-le-Vicomte. Acesta a fost construit in secolul al XVII-lea si a gazduit in 2011 show-ul "Australia's Next Top Model".

Corbara, Haute-Corse, Corsica

In Corbara traiesc 923 de suflete. Satul a fost fondat in anul 886 de catre Guido de Sabellis, un print roman exilat.

Villefranche-de-Conflent, Muntii Pirinei, Languedoc-Roussillon

In Villefranche-de-Conflent traiesc 244 de locuitori, iar orasul a fost fortificat in ultimii 1.000 de ani, in special datorita pozitiei strategice dintre Franta si Spania.

Moustiers-Saint-Marie, Alpes-de-Haute-Provence, Provence-Alpes-Cote d'Azur

Cu o populatie de 710 locuitori, Moustiers-Saint-Marie se distinge prin prezenta unei stele gigant, suspendata intre doua roci, la 200 metri inaltime. Steaua are 15 metri inaltime.

Pesmes, Haute-Saone, Franche-Comte

Cu o populatie de 1.112 locuitori, acest sat este celebru datorita sultanei Salima Machamba, ultima regina a Madagascarului. Aceasta a venit in Franta dupa ce s-a indragostit de un jandarm francez pe insula Reunion si a murit in Pesmes in 1964, dupa ce devenise fermiera.

Perouges, Ain, Alpii Francezi

Acest sat linistit gazduieste 1.205 persoane. Datorita frumusetii si ambiantei care domneste aici, Perogues a fost platou de filmare pentru multe productii cinematografice de-a lungul anilor. Printre acestea s-au numarat 'The Three Musketeers (1961) si The Bride (1985), in care Sting a jucat rolul lui Frankenstein.

Saint-Quirin, Moselle, Lorraine

Avand o populatie de 873 de locuitori, acest sat este celebru pentru faptul ca aici se gaseste o fantana miraculoasa. Locuitorii cred ca apele acesteia pot vindeca o serie de boli, in special cele de piele.

Lavardin, Loir-et-Cher, regiunea centrala a Frantei

Avand o populatie de 262 de locuitori, castelul care se afla aici, desi mai mult o ruina, este un monument istoric al Frantei din 1945.

Eguisheim, Haut-Rhin, Alsacia

Unde te-ar trimite un francez in vacanta (Galerie foto)

Eguisheim gazduieste 1.572 de locuitori si se afla pe traseul "Drumul Vinului din Alsacia". A fost votat de catre telespectatorii France 2 TV drept cel mai frumos sat din Franta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vacanta Franta, #sate pitoresti Franta, #Franta sate imagini, #sate vacanta Franta , #vacante