Descopera cu Ziare.com: Alsacia, tara vinurilor

Autor: Ana Ilie
Duminica, 07 Iunie 2009, ora 15:13
9234 citiri
Descopera cu Ziare.com: Alsacia, tara vinurilor

Intre sate pitoresti, masivele muntoase si podgorii, turistul care trece prin Alsacia nu vor sti unde sa se imparta mai intai.

Pentru a descoperi comorile patrimoniului alsacian, se cere o vizita prelungita in oraselele Colmar, Riquewihr si Ribeauville. Amatorii de vin nu vor rata, cu siguranta, ruta Vinurilor de Alsacia.

Celor indragostiti de plimbari pe munte, ghizii le recomanda cararile din parcul natural Ballons des Vosges.

In fine, cei care doresc sa se si culturalizeze in vacanta, cu siguranta vor fi atrasi de Orasul Trenului si celelalte muzee din Strasbourg.

Alsacia este cea mai mica regiune in Franta metropolitana, si una din cele mai dens populate.

De aproape patru ori mai lunga decat lata, se invecineaza cu Germania, Elvetia, Franche-Comte si Lorena. Insorita, uscata si bine protejata de Muntii Vosgi, Alsacia si-a pastrat atmosfera de poveste.

Casute albe, cu lemn aparent si ghivece cu flori la geam, cu locuitori veseli si primitori, pare un loc facut exclusiv pentru placere, un loc unde-ti face placere sa te trezesti si sa incepi o noua zi.

Regiunea are atata diversitate, incat e greu sa te plictisesti vreun moment.

De neuitat este plimbarea cu barca pe raul Ill. Raul ia nastere aproape de orasul muntos Winkel, curge spre nord si se intalneste cu Rinul in orasul Strasbourg, principalul oras din Alsacia.

O plimbare cu barca prin Strasbourg este obligatorie daca ajungeti in acest colt de paradis - se pastreaza in perfecta stare, de-a lungul raului, vestigii istorice, precum zidurile de aparare din secolul XVII.

Inainte de a ajunge la Strasbourg, raul traverseaza si oraselele Mulhouse, Colmar si Selestat, dand nastere, printre altele, si cartierului "mica Venetie" din Colmar - case traditionale insirate de-a lungul apei, dand nastere unei atmosfere romantice, de basm.

Colmar, considerat Capitala vinurilor alsaciene, este unul din cele mai bine pastrate orase vechi din Europa.

Cu cladiri construite in stilul gotic german, arhitectura Renasterii timpurii si cateva biserici istorice, Colmar este de vis.

Fiind cel mai uscat oras din toata Franta, este locul potrivit pentru cultura vinului.

Turul vinurilor din Alsacia este o experienta placuta pentru toata familia, intinzand-se pe 170 de kilometri, de-a lungul dealurilor, satelor, bisericilor si caselor cu rama de lemn.

Pentru cei care doresc sa deguste bogatia podgoriilor alsaciene, de-a lungul rutei se afla podgorii si pivnite accesibile tuturor.

Vinurile din Alsacia sunt clasificate sub trei denumiri oficiale: "Alsace" AOC, "Alsace Grand Cru" AOC si Cremant d'Alsace (vin spumant).

La 12 kilometri de Colmar, pe ruta vinurilor, se afla Ribeauville, locul unde se produce un Riesling parfumat.

Un alt orasel pitoresc, Munster, este faimos pentru branza alsaciana cu miros puternic produsa aici.

La Mulhouse, oras industrial, turistii sunt sfatuiti sa nu rateze muzeul Automobilului si Orasul Trenului, cel mai frumos muzeu al trenurilor din Europa, deschis din 1976, cu o colectie de peste 100 de vehicule.

Orasul principal al Alsaciei, Strasbourg-ul, este o imbunare de vechi si nou. Aici sunt prezente institutii europene - Consiliul Europei, Parlamentul European si Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Muzeele sale sunt vestite - de la cel zoologic la cel arheologic.

Strasbourg-ul este usor accesibil direct din Bucuresti: un zbor dus-intors in capitala Alsaciei costa in jur de 400-450 de euro, iar cazarea in oraselele din jur este in jur de 100 de euro pe noapte.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Alsacia tara vinurilor, #vacanta Alsacia , #vacante
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
FITI VIGILENTI ! FITI INTELIGENTI ! NU VOTATI CU HOTII SI MINCINOSII DIN PD-L SI PSD !