Destinatii izolate, dar ispititoare (Galerie foto)

Duminica, 15 Martie 2015, ora 08:21
11081 citiri
Destinatii izolate, dar ispititoare (Galerie foto)
Foto: Infoniac

Vacantele de vara si de iarna sunt atractiile iubitorilor de distractii, antren, plaja, schi, performante montane. Dar cine isi doreste deconectarea de tot ce-l inconjoara si de stres, acela prefera fara idoiala romantismul primaverilor si al toamnelor.

Pentru ei, exista hoteluri amplasate in cele mai nebanuite locuri, ascunse in munti, in deserturi sau pe cate o insula pustie. Daca ai dibuit un asemenea colt de rai, poti simti satisfactia ca ai fugit de civilizatia simandicoasa si ai ocazia sa te relaxexi chiar in inima naturii - comenteaza portalul Inforniac, exemplificand.

Cele mai fierbinti zone locuite din lume (Galerie foto)

Hotel Skiary, Scotia

Situat pe coasta nord-vestica a Scotiei, la marginea unui estuar, acest ciudat loc de relaxare nu este accesibil decat cu barca sau la pas, mergand agale pe carari de kilometri care il leaga de cea mai apropiata zona locuita.

In jurul locatiei, nu vezi decat muntii, marea si cerul. Nicio linie de telefonie mobila nu are acoperire in zona. Nu te deranjeaza nimeni. Nici macar un laptop nu poti folosi, pentru ca nu exista curent electric. Iti poti prepara ceaiul la lampa cu parafina, asigurata in fiecare camera.

Hotelul a fost o simpla casa de locuit, iar transformarea s-a produs prin reabilitarea constructiei, in anii '80, in ideea de a oferi confortul de altadata celor care s-au saturat de cel modern.

De altfel, intregul stabiliment consta in trei dormitoare, o baie comuna si un living, de asemenea, comun. Incalzirea se face cu sobe de teracota si combustibil solid local. Nici vorba de gaze, independenta energetica este aproape totala.

Imaginatia nu iti joaca feste: Locuri de pe Pamant care par ireale (Galerie foto)

Hotelul Trei camile, Mongolia

Daca ai ajus la Ulan Bator, capitala Mongoliiei, un zbor vreme de o ora cu avionul te duce in locul numit "Dalanzabgad", un mic oras din desertul Gobi, pe un platou situat la 1.590 de metri deasupra nivelului marii.

De aici, daca ai reusit sa-ti inchiriezi un "tout terrain" si sa parcurgi corect distanta numai cu busola, intrucat nu exista drum marcat, ajungi la o ciudata asezare care pare sa aminteasca de vremurile lui Ginghis Han. Douazeci de corturi circulare, cunoscutele "iurte", constituie atractia turistica, intitulata in ansamblu, "hotel".

Locuri ce nu pot fi descrise in cuvinte (Galerie foto)

Si, intrucat autoritatile turistice internationale n-au acordat nici macar o stea acestui inedit spatiu de cazare, i s-a atribuit categoria generala de "trei camile".

Dar, in mod surprinzator, desi esti invitat sa locuiesti intr-un cort situat in plin desert, fiecare iurta este dotata cu toate facilitatile: apa curenta, electricitate si, mai ales, acces la restaurantul local, care ofera numai preparate traditionale, mongole si strict ecologice.

Incalzirea se face cu lemne, care se aduc de departe, intrucat copacii din apropiere au fost demult defrisati.

Amangiri, Grand Canyon

Situata in sudul statului Ulah, SUA, aceasta oaza in desert atrage numerosi turisti nu atat prin caracterul sau izolat, cat prin faptul ca, fara sa te sustragi de la binefacerile civilizatiei, ai acces la splendoarea naturii salbatice.

Este un complex de lux, construit numai din materiale locale, pentru a nu afecta mediul de influente ecologice straine. Nu lipseste nimic din obisnuitul confort urban, dar camerele sunt prevazute cu pereti de sticla panoramici, care permit admirarea cadrului natural intr-un camp larg, care te apropie de natura.

Destinatii cu peisaje ireale pentru vacanta din 2015 (Galerie foto)

Insula Fogo, Newfoundland, Canada

Un singur hotel, departe de zona locuita, atrage astazi numerosi turisti spre aceasta insula, ai caror putini locuitori au fost secole la rand pescari din tata-n fiu si au devenit astazi lucratori in turism.

Vegetatia saraca, multitudinea rocilor, de parca ar fi cazute de undeva si aruncate direct pe plaja, dau acel aspect de peisaj selenar, aducator de liniste si perfecta deconectare.

Petit Saint Vincent

Petit Saint Vincent este o insula din arhiplagul Grenadinelor, situat in marea Caraibelor. Spre superbele plaje de nisip alb, ai acces imediat de la cele 22 discrete vile de lux, amplasate astfel incat sa fie cat mai ferite de ochii pulicului.

Nu exista cablu TV, nici acoperire internet, nici aeroport, cale ferata sau sosea. Legatura cu restul lumii se face cu bacul. Discretia este cu atat mai remarcabila, cu cat vizitatorilor nu li se cere sa prezinte pasaportul la inregisrare. Ideal pentru o aventura.

Mijloacele de comunicare sunt aproape zero. Singurul mod prin care poti apela la room service este un stegulet alb, pe care il inalti deasura vilei unde locuiesti. Steguletul serveste si ca apel, pentru servicii de tipul celor codate la noi cu 112.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#reconectare natura, #vacante antistres, #aventura insula, #destinatii vacanta izolate , #vacante
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Presupun ca sunt si excentrici care sa apeleze la astfel de vacante,