Legi care ti-ar putea strica vacanta, peste hotare

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 07:02
5373 citiri
Legi care ti-ar putea strica vacanta, peste hotare

Intr-un oras numit Middleboro, in statul american Massachusetts, persoanele care sunt prinse injurand in public primesc o amenda de 20 de dolari, asa ca ai grija la comportament odata ce ajungi acolo. Aceasta, insa, este una dintre cele mai simple reguli, caci alte locuri de pe planeta impun legi pemcat de inedite, pe atat de aspre.

Ar fi bine sa le cunosti macar pe cele mai neasteptate dintre acestea, conform Yahoo Travel, astfel incat sa stii cum sa te comporti cand ajungi in zona si sa nu ai probleme:

Haine amendabile

Regulile privind hainele sunt destul de des intalnite si ar trebui sa le verifici mereu inainte sa calatoresti. Qatarul interzice hainele indecente si care arata prea mult din corp. Nu trebuie sa fie la vedere umerii si genunchii si in niciun caz materialele din care sunt realizate sa fie transparente.

Vaticanul are aceleasi cerinte pentru cei care vor sa intre in muzee si biserici, iar Castellammare di Stabia, din sudul Napoli, a scos in afara legii fustele mini, blugii cu talie foarte joasa sau pe cei taiati si decolteul prea adanc. Persoanele care incalca aceste reguli risca sa plateasca o amenda de 300 de euro.

Thailanda are legi care cer purtarea lenjeriei intime tot timpul, iar in Italia persoanele care merg la plaja trebuie sa se acopere pana ajung acolo, nu sa mearga pe strada in costum de baie. De asemenea, in insula Capri, pentru a pastra atmosfera relaxata si linistita, sunt interzisi pantofii care fac prea mult zgomot, precum cei cu talpa de lemn.

Reguli referitoate la pantofi

Carmel, locul unde Clint Eastwood a fost primar, are un trecut faimos referitor la interzicerea pantofilor cu tocuri inalte. Desi legea nu mai este in vigoare, turistilor le place sa primeasca un permis simbolic de purtare a tocurilor. Nu aceeasi intelegere o vei gasi in Grecia, insa, caci in ultimii ani Acropole a fost deteriorat de tocurile vizitatoarelor, asa ca acum femeile nu mai au nevoie decat cu talpa plata, de preferat joasa si moale.

Miturile urbane din Blythe, California, amintesc de o lege conform careia locuitorii nu aveau voie sa poarte cizme de cowboy decat daca aveau cel putin doua vaci.

Ridica bine pantalonii!

In timp ce moda se schimba, persoanele care adora sa poarte pantaloni foarte josi, largi, care lasa sa se vada o parte din boxeri, nu dispar niciodata. In unele orase din America a fost deja interzis acest stil de vestimentatie, in Forest Park cei care incalca regula primind o amenda de 1.000 de dolari.

In Montgomery County, Alabama, amenda poate urca pana la 150 de dolari si sloganul este "Ridica-ti pantalonii, imbunatateste-ti imaginea".

In Delcambre s-a ajuns atat de departe incat primesti chiar 6 luni de inchisoare daca ai curajul sa nu iti pui curea la pantaloni.

Fara confetti si alte asemenea

In Mobile, Alabama, este interzis sa ai asupra ta confetti, caci acestea distrug mediul inconjurator si sunt greu de curatat. Acestui oras i se mai adauga altele cateva din Statele Unite, cu aceeasi mentalitate, unde amenda este de 1.000 de euro sau chiar de 6 luni la inchisoare, in cazul in care legea e incalcata.

Ai grija la ce vorbesti

Virginia Beach, cunoscuta ca un loc unde te poti duce sa-ti petreci vacanta cu familia, a interzis rostirea cuvintelor urate din 1990. In cazul in care te enervezi si iti scapa o injuratura, trebuie sa scoti din buzunar 250 de dolari.

Statele australiene Queensland si Victoria au adoptat aceeasi lege anul trecut, iar in Long Beach regula este aceeasi, mai putin in unele zone, unde se stie ca lumea nu se poate abtine, pur si simplu, sa spuna cate o vorba de duh: pe terenurile de golf.

Nu scuipa!

In unele locuri nu doar bunul simt ii impiedica pe oameni sa scuipe in locurile publice, ci si amenzile. E cazul unor locuri precum Barcelona, Singapore, Vancouver sau Dodge City.

Alte gesturi urate

Singapore are o gramada de legi ce vizeaza bunul simt si comportamentul politicos, fiind cunoscut pentru ordinea si strazile sale curate. Daca arunci pe jos ceva platesti 1.000 de dolari, iar daca nu tragi apa intr-o toaleta publica te paste o amenda de 500 de dolari. Si vanzarea gumei de mestecat este ilegala.

Si in Thailanda si Marea Britanie esti amendat daca arunci guma pe jos, dar nu si daca o mesteci. Totusi, daca faci balonase, vei plati scump: 600 de dolari.

Serios acum, nu impusca bietul cactus!

Atunci cand vizitezi Arizona, rezista tentatiei si nu maltrata cactusii. Cactusul Saguaro a ajuns in pericol din cauza ca multa lume ii impusca si maltrateaza frunzele, astfel incat oamenii pot primi chiar pana la 25 de ani de inchisoare daca fac acest gest acum.

In mod ironic, mai sunt si alte cauze pentru care nu este bine sa impusti un cactus. In 1982, un barbat din sudul Arizonei a facut atatea gauri in trunchiul unei asemenea plante incat aceasta s-a rupt si a cazut peste el, omorandu-l.

Fara farse!

Multe asezari in care ai putea ajunge in vacanta nu au rabdare cu farsele, asa ca ai grija daca esti mai glumet din fire. In Louisiana, comandand un bun sau un serviciu pentru alta persoana, fara stirea acesteia, te poate costa 500 de dolari amenda si 6 luni in inchisoare, asa ca nu cumpara pizza decat pentru tine sau un prieten despre care stii ca o vrea.

Totusi, in Canada, daca nu ameninti pe nimeni nu sunt pedepse pentru telefoanele glumete.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#legi ciudate orase, #amenzi legi ciudate strainatate, #reguli vestimentatie Qatar, #reguli conduita amenzi strainatate, #injuraturi amenzi, #reguli aruncat guma mestecat , #vacante