Numai maine nu-i Craciunul! Unde sa-l petreci anul acesta (Galerie foto)

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 19:06
2976 citiri
Numai maine nu-i Craciunul! Unde sa-l petreci anul acesta (Galerie foto)
Foto: Travel+Leisure

Chiar daca mai e destul pana la Craciun, nu trebuie sa uitam ca planurile si rezervarile pentru o vacanta reusita se fac din timp. Informatiile privind preturi, atractii turistice, servicii - pe toate trebuie sa le avem in vedere atunci cand ne decidem asupra vacantei de Craciun.

Pentru a ne face viata mai usoara sau doar pentru a ne determina sa visam la vacanta de iarna perfecta, Travel+Leisure ne prezinta cele mai potrivite destinatii pentru Craciun.

Amsterdam

Legenda lui Mos Craciun sau Sinterklaas, cum spun olandezii, este foarte populara in Amsterdam. Iarna, cladirile din secolele XVI si XVII sunt luminate feeric, multi turisti alegand aceasta destinatie pentru a-si petrece aici atat Craciunul, cat si Revelionul.

Canal House ($$ - intre 200 si 350 de dolari) este o optiune de cazare perfecta, constand in trei cladiri din secolul XVII, localizate chiar pe Keizersgracht, unul dintre canalele principale ale Amsterdamului.

Munchen

Iarna in Bavaria ar putea insemna un brad inalt de zeci de metri in Marienplatz, numeroase piete de Craciun, vin fiert si turta dulce, servite intr-un tramvai care traverseaza partea veche a orasului Munchen.

In fiecare seara, de la ora 5, din 25 noiembrie pana in Ajunul Craciunului, din balconul primariei se aude muzica de sarbatoare.

Hotelul Louis ($$) este o optiune de cazare moderna, cu 72 de camere si un semineu din piatra naturala in hol.

Praga

Plimba-te in centrul istoric pentru a vedea arhitectura gotica si baroca a orasului Praga sau du-te la opera ori la un spectacol de balet la State Opera sau National Theater. In plus, nu trebuie sa ratezi nici targurile de Craciun din Piata Orasului Vechi si Piata Wenceslas.

Hotelul Josef ($ - mai putin de 200 de dolari) are 109 camere, toate "echipate" cu fotolii Baleri, dispozitive de baie Stark si pilote pufoase.

Zurich

Intr-un oras alpin ca Zurich, cele 12.000 de lumini de cristal par venite dintr-un basm, imaginea de sarbatoare fiind intregita de ciocolata calda delicioasa, galeriile Ramistrasse, Circul de Craciun Conelli sau concertul de la biserica Grossmunster.

In ajunul zilei de 19 decembrie, copiii aprind lumanari plutitoare pe raul Limmat, in apropiere de primarie, un alt eveniment pe care nu trebuie sa il ratezi.

Hotelul restaurant Helvetia ($$) dispune de 16 camere si este situat aproape de raul Sihl, reprezentand atat ca pret, cat si ca locatie, o varianta de cazare perfecta.

Provence

Daca ai admirat si tu fotografiile cu lanurile de lavanda, afla ca Provence este un taram de poveste chiar si iarna. Satele reduse la tacere la sfarsitul verii revin la viata, muzica se aude din bisericutele medievale, de pe strazile pietruite si oamenii se aduna in jurul tarabelor din piata pentru a adulmeca bunataturi de sezon.

Opteaza fie pentru hotelurile de top din regiune, Couvent des Minimes Hotel & Spa si Four Seasons Resort Provence, sau inchiriaza o ferma veche, dar renovata pentru a te simti de-al locului.

Viena

De Craciun, cladirile aparent dure, cu o arhitectura imperiala, par a se mai imblanzi sub frumusetea decoratiunilor luminoase si a celor 3 targuri in aer liber. Vanzatorii isi prezinta mandri obiectele create de mana lor si ornamentele, in timp ce turistii fac cumparaturi si se incalzesc cu vin fiert, condimentat. Si concertele corului de baieti din Viena sunt legendare, potrivite inainte de a lua cina la mult laudatul restaurant Ring.

Hotelul cu acelasi nume, Ring, este situat central, chiar vizavi de opera. Arhitectura sa exterioara este una clasica, insa interiorul este modern, artistic, o varianta de cazare ce iti va face, cu siguranta, sederea in Viena mult mai placuta.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#vacanta Craciun destinatii, #cazare vacanta Craciun Europa, #destinatii concediu Craciun preturi , #vacante