Sfaturi de urmat pentru calatorii singuri

Joi, 19 Iulie 2012, ora 20:03
2786 citiri
Sfaturi de urmat pentru calatorii singuri

Abia astepti sa mergi in vacanta, insa te vezi nevoit sa-ti amani planurile pentru ca nu are cine sa te insoteasca? Aceasta este o varianta lasa de a aborda problema. De ce sa nu iti iei inima in dinti si sa te avanti singur spre noi taramuri?

Iata de ce trebuie sa tii cont pentru a nu intampina inconveniente si a avea parte de relaxarea la care ai visat, conform Bing.com:

1. Alege destinatii unde se ajunge cu trenul, cu feribotul sau avionul, caci in acest fel ai mai multe sanse de a-ti face cunostinte decat daca mergi undeva unde toata lumea calatoreste cu masina. Hostelurile sunt bune pentru cei in jurul varstei de 20 de ani, care nu vor neaparat sa aiba camera proprie.

2. Calatoreste in extra-sezon si vei economisi o gramada de bani, atat in ceea ce priveste cazarea, cat si transportul si mancarea.

3. Intreaba-i pe altii ce viziteaza pentru a te inspira si tu. In plus, cauta grupuri in care sa mai existe si alte persoane singure, astfel incat sa nu te simti stingher.

4. Pregateste-te si pentru cate o zi mai proasta. Te vei simti si singur, obosit, frustrat sau poate chiar vei avea probleme cu stomacul, ori zborurile si trenurile vor intarzia enervant de mult. Incearca sa treci peste toate astea chiar daca nu ai pe cineva cui sa te plangi si bucura-te de experienta inedita prin care treci.

5. Femeile care calatoresc singure pot fi puse in situatia de a fi hartuite sau a auzi si glume rautacioase, asa ca mai bine stai intr-un grup, cu un ghid care sa stie pe ce trasee sigure sa va conduca.

6. Intreaba personalul hotelului unde stai care sunt zonele pe care ar trebui sa le eviti, nu merge pe unde este foarte aglomerat, in special seara, ai grija ca strazile pe care mergi sa fie luminate si nici prea pustii.

7. Ignora daca o persoana te agreseaza verbal. Chiar daca intalnesti cersetori sau vanzatori ambulanti suparati ca nu le dai bani, mai bine ignora-i si treci mai departe, decat sa incepi sa te certi cu ei sau sa le explici ca nu ii poti ajuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sfaturi calator singur, #sfaturi calatorie persoane singure, #reguli calatorie persoane singure, #sfaturi turisti singuri siguranta , #vacante