Un Craciun de vis in "Cetatea eterna" Roma

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 08:14
3860 citiri
Un Craciun de vis in "Cetatea eterna" Roma
Foto: traveloffers/flickr/good-times

Situata pe malul fluviului Tibru, Roma este unul dintre cele mai vechi orase din lume si a fost de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice si a Italiei moderne.

Istoria indelungata si excesul de frumusete al orasului pot fi de-a dreptul coplesitoare. Fiecare coltisor ofera privelisti de neuitat: cladiri create sa incante, cu fatade somptuoase si interioare ce gazduiesc comori artistice nepretuite, turnuri construite pentru a oferi panorame de neuitat, strazi considerate adevarate muzee in aer liber, gradini de o frumusete extraordinara, ce te conduc spre elegantele castele cu pasaje secrete si opere de arta monumentale.

In prezent este un important centru turistic, capitala modei si a gastronomiei si una din cele mai cunoscute destinatii pentru shopping din lume.

Daca esti fascinat de traditiile de Craciun ale altor popoare, cele din Italia vor fi cu siguranta printre cele care te vor lasa fara cuvinte. Una din cele mai importante traditii este cea a cantaretilor. An de an, cei care serbeaza nasterea lui Iisus asculta colinde si melodii cantate la cimpoi. In ajunul Craciunului sunt organizate scenete si piese de teatru cu scenarii inspirate din cartile sfinte.

Daca toate acestea nu te-au convins, poate o fac Phanteonul, un loc sacru foarte vechi care aduce aminte de Grecia Antica, Coloseumul, unde gladiatorii se luptau pana la moarte spre deliciul publicului de atunci, Fontana di Trevi, locul unde turistii arunca o moneda punandu-si in acelasi timp o dorinta, Forumul din Roma, centrul Romei din antichitate.

De asemenea, in Roma exista 20 de teatre si sase sali de concerte, fiind unul dintre orasele cele mai bine dotate la capitolul cultural-artistic.

In centrul acesteia este situat si Vaticanul-centru crestin al tuturor catolicilor, locul unde locuieste si munceste Papa. In mijlocul Vaticanului se afla cea mai frumoasa biserica din lume (Basilica di San Pietro).

Dacris Travel iti propune o mica vacanta in perioada 23-27 decembrie astfel:

Zbor Tarom si cazare la alegere dintre hotelurile: Caravel de trei stele, pentru 260 euro/pers/pachet 4 nopti, cu camera dubla si mic dejun; Best Western Globus de trei stele, pentru 302 euro/pers/pachet 4 nopti, cu camera dubla si mic dejun; Gallia de patru stele 340 euro/pers/pachet 4 nopti, cu camera dubla si mic dejun.

In Vatican te poti caza la Delle Vittorie de trei stele pentru 312 euro/pers/pachet 4 nopti, camera dubla si mic dejun; Sant Angelo de trei stele, pentru 323 euro/pers/pachet 4 nopti, camera dubla si mic dejun.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Craciun la Roma, #oferte Craciun Roma, #oferte vacanta Roma , #vacante