Vacante unde sa-ti tratezi criza varstei mijlocii (Galerie foto)

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 07:46
5565 citiri
Vacante unde sa-ti tratezi criza varstei mijlocii (Galerie foto)
Foto: Travel+Leisure

Criza varstei de mijloc a fost deseori dezbatuta de catre specialisti, fiind descrisa ca o perioada de tranzitie in viata adultilor. In jurul varstei de 40 de ani, atat barbatii, cat si femeile trec printr-o serie de schimbari uneori majore. Modalitatea in care aceasta criza este depasita difera de la caz la caz.

Travel + Leisure ofera o solutie originala, cu ajutorul careia criza varstei de mijloc poate fi depasita cu succes: calatorii inedite, ce iti testeaza limitele si te ajuta sa te reinventezi.

Masivul Kilimanjaro, Tanzania

Pregatirea cuceririi unui astfel de masiv incepe cu mult inainte de a porni in calatoria efectiva, ce poate dura intre 1-3 saptamani si include doar 5-8 zile de escaladat. Cei care au bifat o astfel de aventura sustin ca nu ajungerea in varf este atat de importanta, cat schimbarile profunde ce au loc pe parcursul calatoriei.

Podisul tibetan

Redobandirea sau dezvoltarea laturii spirituale poate fi o coordonata importanta in contextul crizei varstei mijlocii. Daca ai nevoie sa te regasesti si sa vezi viata dintr-o alta perspectiva, calatoria in Podisul tibetan iti poate deschide noi orizonturi. Aceasta intindere dintre Tibet, China si India este cu adevarat fascinanta, atat ca priveliste, cat si ca in ceea ce priveste cultura tibetana.

Tavarua, Fiji

Pe langa spiritualitate, ceva actiune nu ar strica in viata celor care se confrunta cu un astfel de episod. Cum locuitorii insulelor din Pacific cred ca oceanul este o sursa de tinerete, alege o vacanta in compexul turistic Tavarua, Fiji, loc in care vei gasi si cei mai buni instructori de surf din lume.

Umbria, Italia

Daca o vacanta in Fiji e prea mult pentru tine, alege o destinatie mai apropiata, dar la fel de incitanta si ceva mai romantica, am putea spune. Alatura-te excursiilor cu bicicleta, organizate prin podgoriile, livezile de maslini sau orasele medievale din regiunea Umbria, Italia. Pe langa sport si prieteni noi, te bei bucura de privelisti spectaculoase, vin bun, mancare traditionala si companie placuta.

Galaxidi, Grecia

Grecia este intotdeauna o destinatie potrivita pentru reincarcarea bateriilor. Fa un tur al celor mai faimoase orase si insule de aici sau opteaza pentru o calatorie educativa, care sa-ti ocupe mintea. Excursiile organizate in Marea Ionica includ vizitarea oraselor vechi de 4.000 de ani si a siturilor arheologice, dar si asistarea la operatiunile biologilor privind protejarea si studierea delfinilor si a vietii marine, in general.

Angkor Wat, Cambodgia

Gesturile filantropice au rolul de a te apropia mai mult de oameni, dar si de a constientiza cat de norocos esti pentru tot ce ai acumulat pana la acea varsta. O saptamana de voluntariat in Cambodgia, de exemplu, include predarea limbilor straine localnicilor, lucrul cu copiii si vizitarea satelor sarace. Chiar daca nu vei sta la un hotel luxos, templele Angkor Wat vor suplini cu siguranta acest inconvenient.

Calatoria in spatiu

Ai sansa de a fi unul dintre cei care pot parasi planeta, si asta pentru ca astazi exista posbilitatea organizarii de excursii in spatiu. Miliardarul britanic Richard Branson organizeaza calatorii spatiale, prin intermediul companiei sale "Virgin Galactic", el nefiind singurul care ofera aceste servicii. Doritorii au parte de un training de 2 zile pentru un zbor de 3 ore, pentru care costurile se ridica la suma de 200.000 de dolari. Scump, dar cu siguranta isi vor piere gandurile negative!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vacante criza varsta mijlocie, #vacante aventura, #concedii sugestii, #destinatii vacanta maturitate, #destinatii vacanta singur , #vacante