Liviu Pop spune ca nu conteaza daca vorbesti frumos, importante sunt faptele

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 16:54
2267 citiri
Liviu Pop spune ca nu conteaza daca vorbesti frumos, importante sunt faptele
Foto: Arhiva Facebook/ Liviu Marian Pop

Liviu Pop, fostul ministru al Educatiei, nu are o problema cu faptul ca succesorul sau la minister are probleme cu exprimarea in limba romana si este de parere ca faptele sunt cele care conteaza.

"Din punctul meu de vedere conteaza faptele, nu vorbele. Am avut ministri ai Educatiei care vorbeau foarte frumos si n-au facut nimic. Am avut ministri ai Culturii care vorbeau foarte frumos si privatizau edituri din pixul ministrului. Cred ca in actualul Guvern - si-n toate guvernele - important este, pentru Romania, indiferent de sistemul la care ne referim - de educatie, sanitar sau administrativ - sunt importante faptele", a spus fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop, intr-un interviu pentru Digi24.

Intrebat despre "pamblicile" actulului ministru al Educatiei, Valentin Popa, Liviu a spus ca "este un regionalism, ca si 'jeruntele' de la mine din Viseul de Jos, dar unii inteleg genunchi, altii gerunte. Fiecare are greselile, poate, influentate, datorate (sic! - n.red.), pardon, mediului rural in care au trait. Nu vreau sa comentez si n-o sa comentez niciodata greselile nici a (sic! - n.red.) domnului presedinte Iohannis, nici a domnului fost presedinte Basescu, nici a domnului Donald Trump. Nu cred ca asta este important in Romania. Poate peste 40 de ani, 50 de ani", a mai spus Liviu Pop.

In legatura cu plagiatele, fostul ministru sustine ca aceastea "nu devin o problema! Eu chiar ieri am fost in sediul Ministerului Educatiei cand se lucra la acel ordin pe care dl ministru Popa l-a emis ieri (marti - n.red.) si il felicit ca a avut curajul sa impuna prin acest ordin un prim pas de etica si conduita la nivelul universitatilor."

Valentin Popa, noul ministru al Educatiei, s-a facut remarcat pentru greselile de exprimare din declaratiile publice din ultimii ani. La audierile in comisiile parlamentare, Popa a explicat ca "pamblica" este un regionalism pe care il va folosi in continuare cu mandrie si ca dezacordurile ar fi fost cauzate de emotii si de patima cu care vorbeste.

In urma cu cateva zile, Valentin Popa declara ca se discuta prea mult despre plagiate si ca sunt umbrite astfel valorile invatamantului romanesc.

"Am avut intotdeauna absolventi extraordinari care au plecat in strainatate. Este pacat cu umbrim valorile invatamantului prin scoaterea in evidenta a unor elemente nu atat de importante, precum cum ar fi plagiatele. Vorbim mult prea mult despre de 0,1% din tezele de doctorat care ar fi plagiate", a sustinut Valentin Popa.

El a mai spus ca nici legea nu este clara in domeniul plagiatelor: "Nici legea dupa care ar trebui sa ii condamnam nu este chiar perfecta, nu prevede legea ca trebuie ghilimele la un text pe care il preluam, sau citarea imediata dupa el, desi azi cercetatorii nostri asa fac. Nici eu nu am invatat in facultate sa fac in acest mod, citarea era la final, dar nu sa o faci".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Valentin Popa plagiat neimportant lege ghilimele, #Valentin Popa pamblica, #Liviu Pop , #ministrul Educatiei