Adjunctul Avocatului Poporului, votat judecator al CCR

Marti, 26 Martie 2013, ora 14:25
3703 citiri
Adjunctul Avocatului Poporului, votat judecator al CCR
Foto: Cdep.ro

Adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, a fost numit judecator al Curtii Constitutionale din Romania, dupa ce plenul Camerei Deputatilor a votat marti pentru ca acesta sa fie numit in functia de judecator al CCR.

Propunerea USL pentru aceasta functie a primit 279 de voturi pentru si 59 de voturi impotriva, anunta B1 Tv. Contracandidatul sau a fost Nicolae Vlad Popa, cel care a fost propus de PDL.

Valer Dorneanu isi va incepe mandatul pe 9 iunie, cand o va inlocui pe Aspazia Cojocaru.

Valer Dorneanu, aviz favorabil de la Comisia juridica pentru CCR

Adjunctul Avocatului Poporului a fost propus de grupul parlamentar al PSD sa ocupe un post de judecator la Curtea Constitutionala si a primit pe 19 martie aviz favorabil, cu 16 voturi pentru si 3 impotriva, din partea comisiei juridice a Camerei Deputatilor pentru aceasta functie.

Mona Pivniceru a fost votata judecator al CCR

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a fost desemnata judecator al Curtii Constitutionale, dupa ce plenul Senatului a votat marti pentru ca aceasta sa fie numita in functia de judecator al CCR.

99 de voturi a primit Mona Pivniceru, ea fiind propunerea USL, in timp ce Gheorghe Iancu (propunerea PDL) a intrunit 16 voturi, iar Florentina Jipa (propunerea PP-DD) a primit 17 voturi. Pivniceru isi va prelua mandatul pe 8 iunie, atunci cand expira mandatul celui pe care il inlocuieste, Ion Predescu.

Daniel Morar, numit de Basescu judecator la CCR

Daniel Morar, fost procuror sef al DNA, in prezent prim-adjunct al procurorului general, a fost numit si el luni de presedintele Traian Basescu judecator la Curtea Constitutionala.

In 2013, trei judecatori parasesc Curtea Constitutionala pentru ca le expira mandatele. Este vorba despre Ion Predescu, Aspazia Cojocaru si Acsinte Gaspar, sustinuti in functie, in 2004, de PSD si de fostul presedinte Ion Iliescu.

Prin urmare, Camera Deputatilor, Senatul si presedintele Traian Basescu sunt obligati sa faca noi nominalizari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Valer Dorneanu votat judecator CCR, #Dorneanu numit judecator CCR, #Dorneanu desemnat judecator CCR, #Dorneanu propunere USL CCR, #Dorneanu Pivniceru judecatori CCR , #stiri Valer Dorneanu