Senatorul Valer Marian va ataca raportul prin care ANI il declara incompatibil

Vineri, 09 August 2013, ora 19:49
2219 citiri
Senatorul Valer Marian va ataca raportul prin care ANI il declara incompatibil

Senatorul independent Valer Marian, declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate, va ataca in instanta raportul institutiei si va depune plangere penala impotriva inspectorului care a formulat raportul dar si impotriva presedintelui institutiei.

Parlamentarul a precizat, intr-un comunicat de presa transmis vineri, ca starea de incompatibilitate constatata de ANI este total nefondata, "dovedind fie o crasa superficialitate, fie o rea-credinta vadita din partea inspectorului de integritate".

Marian arata in comunicat ca societatile despre care face referire ANI au fost dizolvate in 2005, prin urmare nu avea obligatia de a trece in declaratia de avere functia detinuta la o societate care nu mai exista juridic.

Senatorul Valer Marian a facut ce a zis: L-a dat in judecata pe Ponta

"In concluzie, comunicatul ANI constituie o aberatie, chiar o imbecilitate juridica, urmand sa-l contest pe cale legala si, totodata, sa formulez plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si calomnie impotriva inspectorului de integritate Alina Loredana Tarna si a presedintelui ANI, Horea Georgescu," afirma senatorul.

Potrivit unui comunicat al ANI remis vineri, Valer Marian s-a aflat in stare de incompatibilitate deoarece a detinut simultan calitatea de senator si functia de administrator in cadrul SC Nord Vest Press SRL (in perioada 19 decembrie 2008 - 14 martie 2011) si SC Bonda Impex SRL (19 decembrie 2008 - 12 iulie 2013).

Valer Marian nu a mentionat calitatea de administrator la societatile comerciale Nord Vest Press SRL si Bonda Impex SRL in niciuna dintre declaratiile de interese depuse in calitate de senator, in perioada decembrie 2008 - iunie 2013, motiv pentru care ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Valer Marian instanta decizie incompatibilitate, #senator incompatibil judecata ANI, #judecata Valer Marian decizie incompatibilitate , #stiri Valer Marian