Vodafone vrea sa investeasca peste 500 de milioane de euro in Romania

Vineri, 04 Martie 2011, ora 21:50
2169 citiri

Presedintele Grupului Vodafone, Vittorio Colao, i-a spus premierului Emil Boc, vineri, la Palatul Victoria, ca gigantul telecom intentioneaza sa investeasca peste 500 de milioane de euro in urmatorii cinci ani, in Romania, o prioritate fiind si dezvoltarea de retele de internet rapid la sate, a declarat, ministrul Comunicatiilor Valerian Vreme.

Prezent la intalnirea de la Guvern, ministrul a precizat ca proiectele Vodafone de Internet in zonele rurale este complementar cu un program dezvoltat de Ministerul Comunicatiilor, privind introducerea retelelor broad-band in zonele defavorizate, in valoare de 84 de milioane de euro.

"Pentru urmatorii cinci ani, ei estimeaza investitii de peste 500 de milioane de euro in Romania, in tehnologie, in dezvoltarea retelelor. Printre prioritati mi-au spus ca au in vedere dezvoltarea in continuare a retelei in mediul rural si am recunoscut impreuna ca si ei vin in completarea programului nostru de 84 milioane de euro, cu dezvoltarea de retele de Internet broad-band. Noi mergem in zonele defavorizate, ei merg in zonele rurale", a spus Vreme.

De asemenea, sefii Vodafone au decis sa dezvolte in Romania o retea vasta de centre de operare tehnica a retelelor, prin care sa ofere asistenta tehnica si in retelele din alte state.

Acesta a mai spus ca oficialii companiei au apreciat calitatea fortei de munca din Romania si evolutia tarii.

Recent, Consiliul Concurentei din Romania a aplicat companiilor de telefonie mobila Orange si Vodafone o amenda de 63 de milioane de euro, pentru abuz de pozitie dominanta, dar sanctiunea poate fi contestata in instanta.

Ministrul Valerian Vreme a negat ca la intalnirea de la Guvern ar fi fost adus in discutiile oficiale si subiectul amenzii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#Vodafone proiecte Romania, #Vodafone Emil Boc , #ministrul Comunicatiilor