UE vrea sa exportam mai multe fructe si legume

   

Prezent la Braila, Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara a tinut sa precizeze ca sectorul pe care il reprezinte ar merge mult mai bine daca nu ar exista intre oameni o serie intreaga de retineri.

Ministrul a facut aceasta apreciere in contextul in care Uniunea Europeana pregateste o serie de fonduri, din care unele sunt deja alocate, atat pentru IMM-uri cat si pentru intreprinzatorii particulari in vederea exportului de legume si fructe pe pietele non-UE.
In cauza s-a pus problema ca singurul domeniu care a reusit sa mearga foarte bine este cel al vinului unde au fost alocate resurse financiare de peste 700.000 de euro si care au condus la relatii comerciale cu parteneri, si din Japonia.
In ceea ce priveste legumele, au fost alocate, pana acum fonduri de peste 200.000 euro existand sanse reale ca aceasta suma sa creasca, intentia oficialilor UE fiind ca noi sa alimentam cu fructe si legume conservate piete precum cele din tarile fostei Uniuni Ruse.
"Exista un program european de promovare a legumelor si fructelor, dar, de retinut, cele care sunt prelucrate, nu este vorba de promovarea unor fructe proaspete , in piata externa. La noi sunt circa 210 mii de euro, iar pentru vin de vreo 740.000 de euro. La vin a mers foarte bine acest program si s-a ajuns inclusiv in Japonia cum s-a ajuns si cu anumite produse din domeniul legumicol si cel al fructelor", a declarat ministrul Tabara.
Dan MUNTEANU
Views4
Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 00:29
Sursa: Braila.net

Braila.net
Cele mai citite stiri
Braila, 8 cazuri COVID confirmate. In jur de 20 de angajati ai Ambulantei, testati astazi, dupa ce o asistenta a fost infectata
*rezultatele urmeaza sa soseaasca, cel mai devreme, joi * o alta persoana a fost confirmata cu noul ...
Barbat gasit spanzurat in padurea "Stejarul"
* la sfarsitul saptamanii trecute, un barbat de 38 de ani si-a pus streangul de gat si a fost gasit ...
Toate-s bune si frumoase la Spitalul Judetean
* consilierii judeteni au fost convocati, ieri, in premiera, la o sedinta ordinara prin ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor