Tabara anunta o noua strategie de reducere a taxelor din hipermaketuri

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 14:15
1328 citiri
Tabara anunta o noua strategie de reducere a taxelor din hipermaketuri

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, vrea sa oblige marile magazine sa elimine unele taxe impuse furnizorilor.

Pentru ca au trecut aproape trei ani de la ancheta privind taxele practicate de lanturile de magazine si de la negocierea unui Cod de bune practici, iar patronii supermarketurilor nu au eliminat nicio taxa, Tabara are acum un nou plan si pregateste retelelor de hipermarketuri o "strategie europeana".

"Eu le pregatesc o strategie europeana, aceea de a fi parteneri reali si loiali. Asta inseamna sa mai reduca din taxele acelea pentru furnizorii de produse agroalimentare care merg spre magazine. Taxele sunt mari si sunt unele pe care nu le gasesc normale", a spus Tabara.

Aceasta strategie a eliminarii unor taxe impuse de retaileri furnizorilor este impartasita si de state precum Ungaria, Italia sau Germania, conform Puterea.

"In primul rand, trebuie eliminate niste taxe. De exemplu, eu nu gasesc normala taxa de dezvoltare. De ce trebuie sa dezvolte o retea pe seama unei taxe suplimentare? Ar mai trebui eliminate taxa de raft, taxa de deschidere a magazinului, sunt mai multe", a spus Tabara.

Pe de alta parte, patronii din industria alimentara se arata reticenti la noua strategie. Presedintele Romalimenta, Sorin Minea, ii reaminteste lui Valeriu Tabara ca in perioada in care a fost presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor nu a semnat legea care elimina taxele retailerilor.

"Ministrul Tabara trebuie sa se ocupe de problemele agricultorilor, nu de procesatori si de hipermarketuri. Legea hipermarketurilor nu a trecut cand Valeriu Tabara era presedinte la Comisia de agricultura. Nu au cum sa opreasca taxele impuse de hipermarketuri.(...)

Noi am conceput acel Cod de bune practici dupa legea franceza si Ministerul Agriculturii se consulta cu italienii si cu germanii. Rad si curcile cand aud de aceasta strategie prin care hipermarketurile sa elimine unele taxe impuse furnizorilor", spune presedintele Romalimenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Valeriu Tabara hipermarketuri, #strategie eliminare taxe , #ministrul Agriculturii
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Fapte nu vorbe