Tabara: Ministerul Agriculturii ar putea suporta cresterile de pret la motorina

Marti, 15 Martie 2011, ora 16:00
738 citiri
Tabara: Ministerul Agriculturii ar putea suporta cresterile de pret la motorina
Foto: Romania Libera

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, marti, ca ministerul ar putea suporta cresterile de pret la motorina, daca va obtine avizul Comisie Europene (CE) si are totodata in vedere un pachet de sprijin pentru irigatii, astfel incat sa fie asigurata cel putin plata energiei.

"Odata cu cresterea pretului la combustibul, apare un input care influenteaza foarte mult costul productiei", a mentionat Tabara.

Acesta a precizat ca statul suporta deja o parte din acciza la motorina.

"Plusul de crestere (a pretului combustibililor, n.r.) in aceasta perioada este de circa 30-35%. Am discutat cu colaboratorii mei sa facem un pachet de propuneri sa putem veni astfel in sprijinul producatorilor agricoli. Combustibilii sunt un factor important de influentare a costului in productia agroalimentara si, in special, in productia primara", a mentionat Tabara.

Acesta a adaugat insa ca pentru un astfel de demers are nevoie de avizul Comisiei Europene.

"Un astfel de demers trebuie notificat la Uniunea Europeana si o vom face. In buget avem aceasta prevedere de subventionare a motorinei. A fost un element pe care l-am obtinut in negocierile cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si delegatia CE la Bucuresti", a precizat ministrul.

Totodata, Tabara a mentionat ca institutia pe care o conduce are in vedere si un pachet de sprijin pentru irigatii, astfel incat sa fie asigurata cel putin plata energiei.

"Ne gandim foarte mult la pachetul de masuri pentru irigatii, pentru a fi asigurata macar energia necesara aducerii apei in sistemele functionale", a mai spus Tabara.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Ministrul Agriculturii Valeriu Tabara, #cresteri pret motorina , #ministrul Agriculturii