Tabara: Sectorul apicol este cel mai prezent pe piata internationala (Video)

Joi, 24 Martie 2011, ora 23:57
2104 citiri
Tabara: Sectorul apicol este cel mai prezent pe piata internationala (Video)
Foto: Arhiva

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, prezent, joi, la "Sarbatoarea mierii" de la Blaj, a subliniat ca sectorul apicol este extraordinar de performant in prezent, in pofida greutatilor, si a aratat ca din 22.000 de tone de miere realizate in 2010, aproape 11.000 de tone au fost exportate.

"La aceasta data, sectorul apicol este cel mai prezent pe piata internationala. Poate ar trebui ca, si noi, romanii, sa consumam ceva mai multa miere. Numai dublarea celor doua sute si ceva de grame care merg pe cap de locuitor la nivel national ar insemna extraordinar de mult pentru crescatorii de albine si pentru producatorii de miere", a afirmat Valeriu Tabara.

Ministrul le-a amintit celor prezenti la targul de la Blaj, care timp de doua zile este "capitala mierii", ca saptamana trecuta a fost aprobata in Guvern "Strategia apiculturii pentru perioada 2011-2013" si a aratat ca apicultorii au la dispozitie aproape 8 milioane de euro pe an.

Valeriu Tabara s-a aratat onorat de invitatia facuta de organizatori de a participa din nou la "un moment extraordinar de important pentru un domeniu de varf", dupa ce a fost prezent si anul trecut la Blaj.

Peste 120 de apicultori individuali si asociatii de apicultori, producatori si comercianti de echipamente si materiale pentru apicultura din mai multe tari participa, joi si vineri, la "Sarbatoarea mierii" de la Blaj, ceea ce inseamna un numar dublu de expozanti fata de anul trecut.

Considerata cel mai mare targ apicol din Romania, manifestarea, care promoveaza o alimentatie bazata pe produse naturale, se desfasoara pe mai multe sectiuni - targ cu vanzare, expozitie de echipamente si utilaje pentru apicultura, sesiune de comunicari si dezbateri pe teme apicole, degustare de produse traditionale etc.

Primarul Gheorghe Valentin Rotar a subliniat ca prin aceasta manifestare, care tinde sa devina una de referinta la nivel national, se incearca transformarea orasului cunoscut ca "Mica Roma" in "Orasul mierii".

Organizatorii targului sunt Apidava, Asociatia "Mierea Romaneasca", Primaria municipiului Blaj si Consiliul Judetean Alba.

La deschiderea targului au fost prezenti si prefectul de Alba, Stefan Bardan, presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, senatorii PD-L de Alba Alexandru Peres si Nicolae Dobra, deputatul independent Clement Negrut, vicepresedintele PD-L Mircea Hava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Ministrul Agriculturii Valeriu Tabara, #sector apicol miere exportata , #ministrul Agriculturii