Valeriu Tabara: Nu acest taran "nenorocit" e vinovat pentru preturi

Duminica, 13 Februarie 2011, ora 19:03
1595 citiri
Valeriu Tabara: Nu acest taran "nenorocit" e vinovat pentru preturi
Foto:Romania Libera

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat duminica intr-o emisiune la Realitatea TV ca nu producatorii agricoli sunt de vina pentru eventuala crestere a preturilor la alimente, desi a refuzat sa estimeze daca acest lucru se va intampla.

"Eu stiu urmatorul lucru: nu producatorul e de vina, acest taran "nenorocit". O spun nenorocit cu ghilimele", a spus Tabara, folosind cuvantul in sensul de "amarat".

El a mai spus si ca e important sa se produca mai mult si mai bine in agricultura romaneasca, dar ca Romania este tara a UE si nu poate interveni in piata pentru scaderea preturilor. Totodata, nu si-a dat cu parerea asupra cresterii preturilor din acest an.

"Exista oscilatii de preturi, exista pe plan mondial tendinta de crestere a preturilor, dar n-as putea sa va spun daca vor creste preturile", a mai declarat acesta in cadrul sesiunii de intrebari de la telespectatori.

De asemenea, Tabara a vorbit si despre impozitarea parcelelor nelucrate pe care o pregateste Guvernul si considera ca acest lucru ar duce la ieftinirea pretului graului.

Despre subventii

Tabara a vorbit si despre subventiile acordate de Ministerul Agriculturii si a spus ca 2011 e primul an in care fermierii isi primesc subventiile la timp.

"E primul an in care au aproape toti banii in cont-92% din fermieri au deja banii, ca sa-i poata folosi pentru campania de primavara", a mai spus acesta. "E prima data cand cineva ii apara pe fermieri"

El a mai spus si ca motorina va fi subventionata si in 2011, chiar daca nu la nivelul care ar trebui.

Apucati-va de agricultura

Ministrul Agriculturii a declarat si ca agricultura va fi unul dintre cele mai performante sectoare si ca tinerii ar trebui sa se implice in acest domeniu.

"Indemn toti tinerii sa se apuce de agricultura. Va fi unul din sectoarele economice extrem de benefice in viitor", a spus Valeriu Tabara, care considera ca agricultura e unul din motoarele cresterii economice.

El a adaugat si faptul ca in Romania exista un mare potential pentru acest sector, dar in unele zone nu putem profita. El a dat exemplu sfecla de zahar, despre care a spus ca putem produce 550.000 de tone anual, dar ca nu vom face acest lucru din cauza guvernului PSD, care a negociat cu Uniunea Europeana in 2004 o cota mult mai mica pe care avem voie sa o producem.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Tabara producator preturi, #Tabara crestere preturi alimente, #Tabara alimente preturi producatori , #ministrul Agriculturii