Valeriu Tabara promite ca o sa avem ce pune pe masa de Paste

Duminica, 10 Aprilie 2011, ora 15:13
1901 citiri
Valeriu Tabara promite ca o sa avem ce pune pe masa de Paste
Foto: Arhiva

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, i-a asigurat, duminica, pe romani ca vor avea de toate pe masa, cu ocazia Pastelui, pentru ca vor fi oferte pentru toate produsele, iar preturile vor corespunde cu cele de anul trecut.

"Atat producatorul, cat si consumatorul trebuie sa castige de sarbatori. Consumatorii trebuie sa aiba de toate pe masa de Paste, iar producatorii sa vada rezultatul muncii lor. Eu cred sincer intr-o oferta care sa fie accesibila.

Am discutat cu cei din patronatul din zona cresterii pasarilor, ovine si au spus ca pot sa ofere produse accesibile. Fac un apel ca si autoritatile locale sa se pregateasca sa aiba conditii adecvate pentru a organiza piete in care sa se vanda carnea de miel", a declarat ministrul de resort, duminica, la Realitatea Tv.

Ministrul Agriculturii i-a mai asigurat pe romani ca marea majoritate a legumelor si fructelor vor fi din interior, autohtone. "Am vazut multe sere, deci produsele nu vor fi din export", a completat acesta.

Intrebat care este bugetul pe care il aloca el pentru masa de Paste, Valeriu Tabara a spus ca nu stie. "Mi-e greu sa spun, daca ar fi sotia langa mine v-as putea spune. Insa totul va fi facut in casa. M-as bucura sa fiu de Paste acasa. Asta e prima problema", a mai spus acesta.

In ciuda optimismului lui Valeriu Tabara, Mihai Vili Dumitru, presedintele patronatului crescatorilor de ovine, sustine ca, in 2011, carnea de miel este mai scumpa decat in 2010.

"Admir optimismul domnului ministru. Anul trecut, pretul s-a majorat cu 50% fata de 2009, iar anul asta la cei 50% s-a mai adaugat o majorare de 30%. Acum, carnea de miel costa 30 de lei pe kg. Pretul acesta mare a facut ca exporturile sa cada total", a declarat acesta.

In replica, Valeriu Tabara i-a transmis presedintelui patronatului crescatorilor de ovine ca ar fi bine sa renunte la un comportament de speculator. "Este penibil ce afirmati domnule ministru, rusine domnul ministru", a fost raspunsul lui Dumitru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Valeriu Tabara oferte Paste, #produse masa Paste , #ministrul Agriculturii
Comentarii
Poza Nirocino
Nirocino
rank 1
"Valeriu Tabara promite ca o sa avem ce pune pe masa de Paste"